Plany zajęć
Semestr zimowy 2024/2025 Food Science - Technology and Nutrition
Studia stacjonarne I stopnia – licencjackie
I rok aktualizacja 03.10.2024
II rok aktualizacja 03.10.2024
III rok aktualizacja 03.10.2024
Harmonogramy zajęć
Catering Technology – Schedules – IIIrd year
Plant-origin food technology – Schedules – IInd year
General food technology – Schedules – IInd year
General food technology – Regulations – IInd year
Semestr zimowy 2024/2025 Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
Studia stacjonarne I stopnia – inżynierskie
I rok aktualizacja 03.10.2024
II rok aktualizacja 19.09.2024
III rok aktualizacja 19.09.2024
IV rok aktualizacja 03.10.2024
Harmonogramy zajęć
Mikrobiologia żywności – harmonogram i regulamin ćwiczeń – II r.
Mikrobiologia żywności – Dziennik laboratoryjny- II r.
Chemia żywności – Program wykładów – II r.
Chemia żywności – Harmonogram ćwiczeń i regulamin przedmiotu – II r.
Technologia Mięsa i Jaj – Harmonogram i regulamin ćwiczeń – III r.
Technologia zbóż – Harmonogram i regulamin ćwiczeń – III r.
Technologia owoców i warzyw – Harmonogram i regulamin ćwiczeń – III r.
Ogólna technologia żywności – Harmonogram ćwiczeń – II r.
Ogólna technologia żywności – Regulamin ćwiczeń – II r.
Studia stacjonarne II stopnia – magisterskie
I rok aktualizacja 19.09.2024
Praktyczne aspekty metod termoanalitycznych, chromatograficznych i chemicznych w badaniu żywności – Harmonogram ćwiczeń i wykładów – I r.
Studia niestacjonarne I stopnia – inżynierskie
I rok aktualizacja 22.10.2024
II rok aktualizacja 19.09.2024
III rok aktualizacja 22.10.2024
IV rok aktualizacja 20.09.2024
Harmonogramy zajęć
Podstawy technologii gastronomicznej – Regulamin ćwiczeń – III r.
Podstawy technologii gastronomicznej – Harmonogram ćwiczeń – III r.
Technologia zbóż – Harmonogram i regulamin ćwiczeń – III r.
Mikrobiologia żywności – Harmonogram ćwiczeń – II r.
Technologia tłuszczów i koncentratów spożywczych – Harmonogram ćwiczeń – III r.
Studia niestacjonarne II stopnia – magisterskie
I rok
Biotechnologia/Inżynieria żywności aktualizacja 22.10.2024
Technologia żywności aktualizacja 22.10.2024
II rok aktualizacja 03.10.2024
Semestr zimowy 2024/2025 Bezpieczeństwo Żywności
Semestr zimowy 2024/2025 Towaroznawstwo i Marketing żywności
Studia stacjonarne I stopnia – inżynierskie
I rok aktualizacja 19.09.2024
II rok aktualizacja 25.09.2024
III rok aktualizacja 19.09.2024
Harmonogramy zajęć
Przechowalnictwo żywności – Harmonogram ćwiczeń – III r.
Semestr letni 2023/2024 Food Science - Technology and Nutrition
Studia stacjonarne I stopnia – licencjackie
II rok aktualizacja 05.02.2024
I rok aktualizacja 15.01.2024Harmonogramy zajęć
Animal-origin Food Technology – Harmonogram ćwiczeń
General and Food Microbiology – Regulamin i harmonogram ćwiczeń
Semestr letni 2023/2024 Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
Studia stacjonarne I stopnia – inżynierskie
I rok aktualizacja 15.01.2024
II rok aktualizacja 15.02.2024
III rok aktualizacja 05.02.2024
Harmonogramy zajęć
Technologia Przemysłu Fermentacyjnego – Harmonogram ćwiczeń
Technologia Przemysłu Fermentacyjnego – Regulamin ćwiczeń
Podstawy technologii gastronomicznej – Harmonogram ćwiczeń
Podstawy technologii gastronomicznej – Regulamin
Opakowania żywności – Harmonogram ćwiczeń
Analiza żywności i ocena jakości żywności – Harmonogram i regulamin ćwiczeń
Technologia Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych – Harmonogram ćwiczeń
Propedeutyka przemysłu spożywczego – Harmonogram i regulamin
Studia stacjonarne II stopnia – magisterskie
I rok aktualizacja 15.01.2024
II rok aktualizacja 05.02.2024
Harmonogramy zajęć
Współczesne trendy w analityce – Harmonogram ćwiczeń
Współczesne technologie – Harmonogram wykładów i ćwiczeń
Technolog żywności a współczesny przemysł – Harmonogram ćwiczeń
Studia niestacjonarne I stopnia – inżynierskie
I rok aktualizacja 05.02.2024
II rok aktualizacja 15.01.2024
III rok aktualizacja 15.01.2024
IV rok aktualizacja 05.02.2024
Harmonogramy zajęć
Drobnoustroje patogenne przenoszone przez wodę i żywność – Harmonogram ćwiczeń
Drobnoustroje patogenne przenoszone przez wodę i żywność – Regulamin ćwiczeń
Drobnoustroje patogenne przenoszone przez wodę i żywność – Dziennik laboratoryjny
Technologia Przemysłu Fermentacyjnego – Harmonogram ćwiczeń
Technologia Przemysłu Fermentacyjnego – Regulamin ćwiczeń
Technologia Mięsa – Harmonogram ćwiczeń
Ogólna Technologia Żywności – Harmonogram i Regulamin ćwiczeń
Technologia owoców i warzyw – Harmonogram i regulamin ćwiczeń
Analiza żywności – Harmonogram i regulamin ćwiczeń
Propedeutyka przemysłu spożywczego – Harmonogram i regulamin
Studia niestacjonarne II stopnia – magisterskie
I rok aktualizacja 06.02.2024
Moduł 3- harmonogram i regulaminy ćwiczeń
Semestr letni 2023/2024 Bezpieczeństwo Żywności
Studia stacjonarne I stopnia – inżynierskie
I rok aktualizacja 05.02.2024
II rok aktualizacja 05.02.2024
III rok aktualizacja 05.02.2024
Harmonogramy zajęć
Technologia i higiena żywności pochodzenia zwierzęcego – Harmonogram ćwiczeń
Bezpieczeństwo opakowań – Harmonogram ćwiczeń
Ogólna Technologia Żywności – Harmonogram i Regulamin ćwiczeń
Technologia i higiena żywności pochodzenia roślinnego – Harmonogram wykładów
Technologia i higiena żywności pochodzenia roślinnego – Harmonogram ćwiczeń
Zagrożenia biologiczne w żywności – Harmonogram ćwiczeń
Zagrożenia biologiczne w żywności – Regulamin ćwiczeń
Semestr letni 2023/2024 Towaroznawstwo i Marketing żywności
Studia stacjonarne I stopnia – inżynierskie
I rok aktualizacja 15.01.2024
II rok aktualizacja 05.02.2024
Harmonogramy zajęć
Ogólna Technologia Żywności – Harmonogram i Regulamin ćwiczeń
Metody oceny mikrobiologicznej produktów spożywczych – Harmonogram i regulamin ćwiczeń
Opakowalnictwo – Harmonogram ćwiczeń
Semestr zimowy 2023/2024 Food Science - Technology and Nutrition
Semestr zimowy 2023/2024 Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
Studia stacjonarne I stopnia – inżynierskie
I rok aktualizacja 23.10.2023
II rok aktualizacja 22.09.2023
III rok aktualizacja 29.09.2023
IV rok aktualizacja 29.09.2023
Harmonogramy zajęć
Mikrobiologia żywności – harmonogram ćwiczeń – II r.
Mikrobiologia żywności – Dziennik laboratoryjny- II r.
Technologia owoców i warzyw – harmonogram i regulamin ćwiczeń – III r.
Technologia mięsa – harmonogram i regulamin ćwiczeń – III r.
Technologia zbóż – harmonogram ćwiczeń – III r.
Ogólna technologia żywności – harmonogram ćwiczeń – II r.
Ogólna technologia żywności – regulamin ćwiczeń – II r.
Technologia mleka – harmonogram ćwiczeń – III r.
Studia stacjonarne II stopnia – magisterskie
I rok aktualizacja 05.10.2023
MODUŁ 2 – Biotechnologia żywności – Harmonogram i Regulamin
MODUŁ 3 – Jakość i bezpieczeństwo w technologii produktów pochodzenia zwierzęcego – Harmonogram
Wybrane zagadnienia z biotechnologii żywności – harmonogram i regulamin ćwiczeń
Studia niestacjonarne I stopnia – inżynierskie
I rok aktualizacja 22.09.2023
II rok aktualizacja 29.09.2023
III rok aktualizacja 22.09.2023
IV rok aktualizacja 29.09.2023
Harmonogramy zajęć
Technologia zbóż – harmonogram ćwiczeń – III r.
Technologia mleka – harmonogram ćwiczeń – IV r.
Podstawy Technologii Gastronomicznej – Harmonogram – III r.
Podstawy Technologii Gastronomicznej – Regulamin – III r.
Technologia tłuszczów i koncentratów spożywczych – Harmonogram – III r.
Studia niestacjonarne II stopnia – magisterskie
I rok
Inżynieria żywności aktualizacja 05.10.2023
Technologia żywności aktualizacja 05.10.2023
Harmonogramy zajęć
Współczesne technologie – Harmonogram wykładów
Współczesne technologie – Harmonogram ćwiczeń
Technolog żywności a współczesny przemysł – Harmonogram wykładów i ćwiczeń
II rok aktualizacja 22.09.2023
Semestr zimowy 2023/2024 Bezpieczeństwo Żywności
Semestr zimowy 2023/2024 Towaroznawstwo i Marketing żywności
Semestr letni 2022/2023 Food Science - Technology and Nutrition
Studia stacjonarne I stopnia – licencjackie
I rok aktualizacja 15.03.2023
Harmonogramy zajęć
Semestr letni 2022/2023 Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
Studia stacjonarne I stopnia – inżynierskie
I rok aktualizacja 06.03.2023
II rok aktualizacja 15.03.2023
III rok aktualizacja 15.03.2023
Harmonogramy zajęć
Harmonogram ćw. – Podstawy Technologii Gastronomicznej – III r.
Regulamin ćw. – Podstawy Technologii Gastronomicznej – III r.
Harmonogram ćw. – Technologia przemysłu fermentacyjnego – II r.
Regulamin ćw. – Technologia przemysłu fermentacyjnego – II r.
Harmonogram i Regulamin ćwiczeń – Drobnoustroje patogenn przenoszone przez wodę i żywność – III r.
Harmonogram – Technologia Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych – III r.
Harmonogram ćwiczeń – Opakowania żywności – II r.
Harmonogram i Regulamin ćwiczeń – Analiza i ocena jakości żywności – II r.
Harmonogram i Regulamin ćwiczeń – Propedeutyka przemysłu spożywczego – I r.
Studia stacjonarne II stopnia – magisterskie
I rok aktualizacja 05.04.2023
II rok aktualizacja 27.02.2023
Harmonogramy zajęć
Harmonogram ćw. – Współczesne Technologie – I r.
Harmonogram ćw. – Technolog Żywności a współczesny przemysł – I r.
Studia niestacjonarne I stopnia – inżynierskie
I rok aktualizacja 27.02.2023
II rok aktualizacja 27.02.2023
III rok aktualizacja 15.03.2023
IV rok aktualizacja 27.02.2023
Harmonogramy zajęć
Harmonogram i Regulamin ćw. – Technologia owoców i warzyw – IIIr.
Harmonogram i Regulamin ćw. Drobnoustroje patogenne przenoszone przez żywność i wodę – IV r.
Dziennik laboratoryjny Drobnoustroje patogenne przenoszone przez żywność i wodę – IVr.
Harmonogram ćw. – Technologia przemysłu fermentacyjnego – II r.
Regulamin ćw. – Technologia przemysłu fermentacyjnego – II r.
Harmonogram i regulamin ćwiczeń – Technologia mięsa – III r.
Studia niestacjonarne II stopnia – magisterskie
Semestr letni 2022/2023 Bezpieczeństwo Żywności
Studia stacjonarne I stopnia – inżynierskie
I rok aktualizacja 27.03.2023
II rok aktualizacja 27.02.2023
III rok aktualizacja 27.02.2023
Harmonogramy zajęć
Harmonogram – Zagrożenia biologiczne w żywności – III r.
Regulamin ćwiczeń – Zagrożenia biologiczne w żywności – III r.
Harmonogram i regulamin ćwiczeń – Technologia i Higiena Żywności Pochodzenia Zwierzęcego – II r.
Harmonogram wykładów – Technologia i higiena żywności pochodzenia roślinnego – II r.
Harmonogram ćwiczeń – Technologia i higiena żywności pochodzenia roślinnego – II r.
Semestr letni 2022/2023 Towaroznawstwo i Marketing żywności
Studia stacjonarne I stopnia – inżynierskie
Semestr zimowy 2022/2023 Food Science - Technology and Nutrition
Studia stacjonarne I stopnia – licencjackie
I rok aktualizacja 24.10.2022
Harmonogramy zajęć
Semestr zimowy 2022/2023 Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
Studia stacjonarne I stopnia – inżynierskie
I rok aktualizacja 17.10.2022
II rok aktualizacja 30.09.2022
III rok aktualizacja 30.09.2022
IV rok aktualizacja 28.09.2022
Harmonogramy zajęć
Rysunek techniczny – harmonogram wykładów i ćwiczeń – I r.
Mikrobiologia żywności – harmonogram ćwiczeń – II r.
Mikrobiologia żywności – Dziennik laboratoryjny- II r.
Technologia przemysłu fermentacyjnego – harmonogram ćwiczeń stacjonarnych – II r.
Technologia przemysłu fermentacyjnego – harmonogram ćwiczeń zdalnych – II r.
Technologia przemysłu fermentacyjnego – Regulamin ćwiczeń – II r.
Technologia owoców i warzyw – harmonogram ćwiczeń – III r.
Ogólna technologia żywności – harmonogram ćwiczeń – II r.
Ogólna technologia żywności – regulamin ćwiczeń – II r.
Technologia zbóż – harmonogram ćwiczeń – III r.
Technologia mięsa – harmonogram i regulamin ćwiczeń – III r.
Technologia mleka – harmonogram ćwiczeń – III r.
Studia stacjonarne II stopnia – magisterskie
Mikrobiologia żywności aktualizacja 28.09.2022
Inżynieria żywności aktualizacja 28.09.2022
Inżynieria żywności/Ocena jakości żywności aktualizacja 28.09.2022
Technologie żywności aktualizacja 28.09.2022
Harmonogramy zajęć
Biotechnologia żywności – harmonogram i regulamin ćwiczeń
Moduł 3 Wybrane zagadnienia z biotechnologii żywności– harmonogram wykładów i ćwiczeń
Studia niestacjonarne I stopnia – inżynierskie
I rok aktualizacja 28.09.2022 Uwaga! wszystkie piątkowe zajęcia MS Teams
II rok aktualizacja 28.09.2022 Uwaga! wszystkie piątkowe zajęcia MS Teams
III rok aktualizacja 28.09.2022 Uwaga! wszystkie piątkowe zajęcia MS Teams
IV rok aktualizacja 28.09.2022 Uwaga! wszystkie piątkowe zajęcia MS Teams
Harmonogramy zajęć
Mikrobiologia żywności – harmonogram ćwiczeń IIr.
Technologia zbóż – harmonogram ćwiczeń – III r.
Podstawy technologii gastronomicznej – harmonogram ćwiczeń III r.
Podstawy technologii gastronomicznej – regulamin ćwiczeń III r.
Technologia mleka – harmonogram ćwiczeń – IV r.
Inżynieria procesowa – harmonogram ćwiczeń – III r.
Studia niestacjonarne II stopnia – magisterskie
I rok
Biotechnologia i mikrobiologia żywności aktualizacja 26.10.2022 Uwaga! wszystkie piątkowe zajęcia MS Teams
Technologia żywności aktualizacja 26.10.2022 Uwaga! wszystkie piątkowe zajęcia MS Teams
Harmonogramy zajęć
Metody diagnostyki mikrobiologicznej – harmonogram I rok
Projektowanie procesów.. – harmonogram ćwiczeń I rok
II rok
Technologia żywności, Inżynieria żywności aktualizacja 28.09.2022
Semestr zimowy 2022/2023 Bezpieczeństwo Żywności
Studia stacjonarne I stopnia – inżynierskie
I rok aktualizacja 17.10.2022
II rok aktualizacja 28.09.2022
III rok aktualizacja 28.09.2022
IV rok aktualizacja 28.09.2022
Harmonogramy zajęć
Analiza i ocena jakości żywności – harmonogram ćwiczeń – II r.
Ogólna technologia żywności – harmonogram ćwiczeń – II r.
Mikrobiologia żywności – harmonogram ćwiczeń – III r.
Toksykologia żywności – harmonogram ćwiczeń – III r.
Semestr zimowy 2022/2023 Towaroznawstwo i Marketing żywności
Studia stacjonarne I stopnia – inżynierskie
Semestr zimowy 2022/2023 Towaroznawstwo w biogospodarce
Studia stacjonarne I stopnia – inżynierskie
IV rok aktualizacja 28.09.2022
Harmonogramy zajęć
Semestr letni 2021/2022 Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
Studia stacjonarne I stopnia – inżynierskie
UWAGA! WSZYSTKIE ĆWICZENIA DO DNIA 20.03.2022r. REALIZACJA ZDALNIE
UWAGA! WSZYSTKIE WYKŁADY DO DNIA 30.04.2022r. REALIZACJA ZDALNIE
I rok aktualizacja 25.02.2022
II rok aktualizacja 17.02.2022
III rok aktualizacja 21.03.2022
Harmonogramy zajęć
Harmonogram i Regulamin ćw. – Propedeutyka – Ir.
Harmonogram i Regulamin ćw. – Analiza i ocena jakości żywności – IIr.
Harmonogram ćw. – Opakowania żywności – IIr.
Harmonogram ćw. – Technologia przemysłu fermentacyjnego – II r.
Regulamin ćw. – Technologia przemysłu fermentacyjnego – II r.
Harmonogram ćw. – Podstawy Technologii Gastronomicznej – IIIr.
Regulamin ćw. – Podstawy Technologii Gastronomicznej – IIIr.
Harmonogram ćw. – Technologia Tłuszczów i Koncentratów – IIIr.
Studia stacjonarne II stopnia – magisterskie
UWAGA! WSZYSTKIE ĆWICZENIA DO DNIA 20.03.2022r. REALIZACJA ZDALNIE
UWAGA! WSZYSTKIE WYKŁADY DO DNIA 30.04.2022r. REALIZACJA ZDALNIE
I rok aktualizacja 20.04.2022 1-9tydzień
MIKROBIOLOGIA ŻYWNOŚCI aktualizacja 29.04.2022 10-15tydzień
INŻYNIERIA ŻYWNOŚCI aktualizacja 29.04.2022 10-15tydzień
INŻYNIERIA ŻYWNOŚCI /OCENA JAKOŚCI ŻYWNOŚCI aktualizacja 29.04.2022 10-15tydzień
TECHNOLOGIA MLEKA aktualizacja 29.04.2022 10-15tydzień
TECHNOLOGIA OWOCÓW, WARZYW I ZBÓŻ aktualizacja 29.04.2022 10-15tydzień
TECHNOLOGIA MIĘSA/TECHNOLOGIA TŁUSZCZÓW I KONCENTRATÓW SPOŻYWCZYCH aktualizacja 29.04.2022 10-15tydzień
II rok aktualizacja 17.02.2022
Harmonogramy zajęć
Studia niestacjonarne I stopnia – inżynierskie
UWAGA! Zjazd I i II wszystkie zajęcia w formie zdalnej
I rok aktualizacja 17.02.2022
II rok aktualizacja 17.02.2022
III rok aktualizacja 17.02.2022
IV rok aktualizacja 17.02.2022
Harmonogramy zajęć
Harmonogram wykł. – Propedeutyka – Ir.
Harmonogram i Regulamin ćw. – Analiza i ocena jakości żywności – IIr.
Harmonogram ćw. – Technologia przemysłu fermentacyjnego – III r.
Regulamin ćw. – Technologia przemysłu fermentacyjnego – III r.
Harmonogram ćw. Technologia Mięsa – IIIr.
Harmonogram i Regulamin ćw. – Technologia owoców i warzyw – IIIr.
Harmonogram i Regulamin ćw. Drobnoustroje patogenne przenoszone przez żywność i wodę – IVr.
Studia niestacjonarne II stopnia – magisterskie
UWAGA! Zjazd I i II wszystkie zajęcia w formie zdalnej
I rok aktualizacja 17.02.2022
Semestr letni 2021/2022 Bezpieczeństwo Żywności
Semestr letni 2021/2022 Towaroznastwo w biogospodarce
Studia stacjonarne I stopnia – inżynierskie
UWAGA! WSZYSTKIE ĆWICZENIA DO DNIA 20.03.2022r. REALIZACJA ZDALNIE
UWAGA! WSZYSTKIE WYKŁADY DO DNIA 30.04.2022r. REALIZACJA ZDALNIE
III rok aktualizacja 21.03.2022
Harmonogramy zajęć
Semestr zimowy 2021/2022 Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
Studia stacjonarne I stopnia – inżynierskie
I rok aktualizacja 08.12.2021
II rok aktualizacja 08.11.2021
III rok aktualizacja 18.11.2021
IV rok aktualizacja 22.10.2021
Harmonogramy zajęć
Mikrobiologia żywności – harmonogram ćwiczeń – II r.
Mikrobiologia żywności – Dziennik laboratoryjny- II r.
Technologia przemysłu fermentacyjnego – harmonogram ćwiczeń stacjonarnych – II r.
Technologia przemysłu fermentacyjnego – harmonogram ćwiczeń zdalnych – II r.
Technologia przemysłu fermentacyjnego – Regulamin ćwiczeń – II r.
Technologia owoców i warzyw – harmonogram ćwiczeń – III r.
Ogólna technologia żywności – harmonogram ćwiczeń – II r.
Ogólna technologia żywności – regulamin ćwiczeń – II r.
Technologia zbóż – harmonogram ćwiczeń – III r.
Technologia mięsa – harmonogram i regulamin ćwiczeń – III r.
Studia stacjonarne II stopnia – magisterskie
Biotechnologia i mikrobiologia żywności aktualizacja 08.11.2021
Inżynieria żywności aktualizacja 08.11.2021
Technologia mleka aktualizacja 08.11.2021
Technologia żywności aktualizacja 08.11.2021
Ocena jakości żywności aktualizacja 08.11.2021
Harmonogramy zajęć
Studia niestacjonarne I stopnia – inżynierskie
I rok aktualizacja 20.10.2021
II rok aktualizacja 28.09.2021
III rok aktualizacja 28.09.2021
IV rok aktualizacja 02.12.2021
Harmonogramy zajęć
Mikrobiologia żywności – harmonogram ćwiczeń IIr.
Technologia zbóż – harmonogram ćwiczeń – III r.
Podstawy technologii gastronomicznej – harmonogram i regulamin ćwiczeń III r.
Technologia mleka – harmonogram ćwiczeń – IV r.
Studia niestacjonarne II stopnia – magisterskie
I rok
Inżynieria żywności aktualizacja 07.10.2021
Technologia żywności aktualizacja 07.10.2021
Harmonogramy zajęć
II rok
aktualizacja 07.10.2021
(Technologia żywności, Biotechnologia i mikrobiologia żywności)
Semestr zimowy 2021/2022 Bezpieczeństwo Żywności
Semestr zimowy 2021/2022 Towaroznastwo w biogospodarce
Studia stacjonarne I stopnia – inżynierskie
III rok aktualizacja 25.11.2021
IV rok aktualizacja 22.10.2021
Harmonogramy zajęć
Ogólna technologia żywności – harmonogram ćwiczeń – II r.
Towaroznawstwo Produktów Rolniczych Pochodzenia Zwierzęcego – harmonogram ćwiczeń – III r.