Sprawy studenckie
Aktualności - studia
Aktualności
Tutoring i mentoring akademicki - semestr letni 2023/2024
Aktualności
Nabór główny na studia wymienne Erasmus+ w roku akademickim 2024/2025
Studia
Zapisy na lektorat z języka obcego w semestrze letnim 2021/2022
Opiekunowie roczników
Bezpieczeństwo żywności
I Rok: Dr Beata DasiewiczKatedra Chemii- Pokój: 2061, bud. 32
- Tel.: (22) 59 37 625
- e-mail: beata_dasiewicz@sggw.edu.pl
II Rok: Dr inż. Elwira Worobiej
Katedra Technologii i Oceny Żywności
Zakład Analizy Żywności- pokój 3/106, bud. 34
- tel. (22) 59 37 676
- e-mail: elwira_worobiej@sggw.edu.pl
III Rok: Dr hab. Mariola Kozłowska
Katedra Chemii- Pokój: C2057, bud. 32
- Tel.: (22) 593 76 22
- e-mail: mariola_kozłowska@sggw.edu.pl
IV Rok: Dr inż. Alicja Synowiec
Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności- Pokój: C1040, bud. 32
- Tel.: (22) 593 76 59
- e-mail: alicja_synowiec@sggw.edu.pl
Technologia żywnosci i żywnienie człowieka
Studia stacjonarne I stopień:
I Rok: Dr inż. Edyta Symoniuk
Katedra Technologii i Oceny Żywności,
Zakład Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych- Pokój: A2009
- Tel.: (22) 59 37 528
- e-mail: edyta_symoniuk@sggw.edu.pl
II Rok: Dr inż. Jolanta Małajowicz
Katedra Chemii- Pokój: 2035, bud. 32
- Tel.: (22) 59 37 618
- e-mail: jolanta_malajowicz@sggw.edu.pl
III Rok: Dr inż. Edyta Symoniuk
Katedra Technologii i Oceny Żywności,
Zakład Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych- Pokój: A2009, bud. 32
- Tel.: (22) 593 75 28
- e-mail: edyta_symoniuk@sggw.edu.pl
IV Rok: Dr hab. Emilia Janiszewska-Turak
Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji,- Pokój: 1055, bud. 32
- Tel.: (22) 593 75 66
- e-mail: emilia_janiszewska_turak@sggw.edu.pl
Studia stacjonarne II stopień:
II Rok: Dr Ewa Majewska
Katedra Chemii- Pokój: 2034, bud. 32
- Konsultacje: wtorek 10:00-12:00
- Tel.: (22) 59 37 612
- e-mail: ewa_majewska@sggw.edu.pl
Studia niestacjonarne I stopień:
I Rok: Dr inż. Iwona Szymańska
Katedra Technologii i Oceny Żywności, Zakład Technologii Mięsa- Pokój: C44
- Tel.: (22) 59 375 33
- e-mail: iwona_szymanska@sggw.edu.pl
II Rok: mgr inż. Alicja Barańska
Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji- Pokój: 1041, bud. 32
- Tel.: (22) 59 37 564
- e-mail: alicja_baranska@sggw.edu.pl
III Rok: Dr inż. Iwona Szymańska
Katedra Technologii i Oceny Żywności, Zakład Technologii Mięsa- Pokój: C44
- Tel.: (22) 59 375 33
- e-mail: iwona_szymanska@sggw.edu.pl
IV rok: Dr inż. Monika Garbowska
Katedra Technologii i Oceny Żywności- Pokój: C26, bud. 32
- Tel.: (22) 593 76 70
- e-mail: monika_garbowska@sggw.edu.pl
Studia niestacjonarne II stopień:
I Rok: Dr hab. Marek Kieliszek, prof.
Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności,- Pokój: 1024
- Tel.: (22) 59 37662
- e-mail: marek_kieliszek@sggw.edu.pl
II Rok: Dr hab. Katarzyna Marciniak-Łukasiak, prof.
Katedra Technologii i Oceny Żywności
Zakład Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych- Pokój: C2024, bud. 32
- Tel.: (22) 59 37 548
- e-mail: katarzyna_marciniak_lukasiak@sggw.edu.pl
Towaroznawstwo i marketing żywności
I Rok: Dr inż. Monika FedkoKatedra Technologii i Oceny Żywności, Zakład Technologii Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych- Pokój: 2025, Tel.: (22) 593 75 49, e-mail: monika_fedko@sggw.edu.pl
II Rok: Dr inż. Katarzyna Tarnowska
Katedra Chemii- Pokój: 2027, bud. 32, Tel.: (22) 59 37 614, e-mail: katarzyna_tarnowska@sggw.edu.pl
III Rok: mgr inż. Alicja Barańska
Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji- Pokój: 1041, bud. 32, Tel.: (22) 593 75 64, alicja_baranska@sggw.edu.pl,
Food Science - Technology and Nutrition
I Rok: Dr hab. Aleksandra JedlińskaKatedra Inżynierii Żywności I Organizacji Produkcji- Pokój: 1041
- Tel.: (22) 59 37 564
- e-mail: aleksandra_jedlinska@sggw.edu.pl
II Rok: Dr inż. Anna Florowska
Katedra Technologii i Oceny Żywności
Zakład Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych- Pokój: C2025, bud. 32
- Tel.: (22) 59 37 549
- e-mail: anna_florowska@sggw.edu.pl
III Rok: Dr Kamil Piwowarek
Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności- Pokój: C1026, bud. 32
- Tel.: (22) 593 76 63
- e-mail: kamil_piwowarek@sggw.edu.pl
Karty charakterystyki odczynników chemicznych
Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności:
- Agar Agar
- Agar Oxford
- Agar Palcam
- Agar z ksylozą i lizyną XLD
- Agar z zielenią laktozą
- Amonu fosforan I zasadowy bezwodny
- Amonu_siarczan
- Baird-Parker
- Bulion-pół-frazera
- Bulion fraziera
- Bulion wzbogacony
- Chapman
- Ehlich
- Endo-less
- Fiolet krystaliczny
- Fraser podstawowe
- Fraser Supplement
- Fuksyna
- Giolitty-Cantoni
- H2o2
- Hektoen
- Kligler
- KOH
- Ksyloza
- Kwas_siarkowy_10
- Kwas_siarkowy_1 mol_titr
- Kwas_siarkowy_25
- Kwas_solny_37
- Laktoza
- Mannitol
- McConkey
- Mocznik
- Odczynnik-Ehrlicha
- Olejek imersyjny
- Osocze królicze
- Oxford
- Oxford supplement
- Palcam
- Palcam supplement
- Parafina ciekła
- Podłoże-Baird-Parkera
- Podłoże-Hektoena
- Podłoże-Kliglera
- Podłoże z mocznikiem wg Christensena
- Podłoże Chapmana
- Potasu_jodek_0.05mo l titr
- Potasu_jodek_25
- Pożywka Rappaport-_-Vassiliadis (R-V)
- Pół-Frazer-Supplement
- Ramnoza
- Sacharoza
- Sodu tiosiarczan 0 1 mol titr ciecz
- Sodu wodorotlenek 0 1 mol
- Sodu wodorotlenek 1 mol titr
- Woda peptonowa z tryptofanem
- Woda utleniona 3%
- Wodorotlenek-potasu
- XLD
- Zbuforowana woda peptonowa
- Żółtko jaja z telurynem
- Chlorek sodu
- Furfural
- Jodan potasu
- Jodek potasu
- Kwas octowy
- Kwas siarkowy 25 %
- Kwas solny 0,1 M
- Manganian potasu
- Siarczan amonu
- Wodorotlenek-sodu
- Agar bulionowy z laktozą i błekitem chińskim
- Agar glukozowo-ziemniaczany (PDA)
- Agar na brzeczce
- Azotan potasu
- Błękit metylenowy
- Cysteina
- Ekstrakt-drożdżowy
- Galaktoza
- Glukoza
- Lakmus
- Maltoza
- Odczynnik Griessa
- Odczynnik Nesslera
- Parafina ciekła
- Płyn Lugola
- Podłoże Eijkmana
- Podłoże VL
- Podłoże z azydkiem sodowym i filetem krystalicznym
- Podłoże z żółcia i zielenią brylantową
- Rafinoza
- Skrobia ziemniaczana
- YPG
- Żelatyna
- Anilina
- Fenoloftaleina-wsk.
- Odczynnik Schiffa
- Salicylaldehyd
- Skrobia rozpuszczalna
- Safranina
- Zieleś malachitowa
- MMS
- Alinian sodu
- Chlorek wapnia
- Mleczan wapnia
- Odczynnik Fehlinga
- Siarczan miedzi
- Żelazocyjanek
Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji:
- 1-Propanol
- 2-Propanol
- 4-Dimetyloaminobenzaldehyd CZDA
- Aceton
- Alkohol izoamylowy
- Azotan srebra
- Chloroform
- Czerwień metylowa
- etanol 96 %
- Eter naftowy 40 -60 %
- Fuksyna zasadowa
- Kwas 2-tiobarbiturowy
- Kwas octowy lodowaty
- Kwas siarkowy (VI) min. 95 %
- Kwas solny 35-38 %
- Kwas azotowy 0,1 mol/titr
- Kwas benzoesowy
- Kwas borowy
- Kwas cytrynowy 1h (1)
- Kwas nadchlorowy
- Kwas trichlorooctowy
- Kwaśny węglan sodu
- Magnezu chlorek 6h
- Magnezu siarczan 7h (1)
- Metanol
- Miedzi siarczan bezwodny
- Miedzi siarczan 5h
- Mleczan sodu
- Nadsiarczan potasu
- Octan sodu bezwodny
- Potasu chlorek
- Potasu jodek
- Potasu siarczan
- Potasu weglan
- Potasu wodorotlenek 0,1 mol-titr
- Potasu wodorotlenek
- Roztwór buforowy 4pH
- Roztwór-buforowy 7 pH
- Roztwór buforowy 9p H
- Skrobia rozpuszczalna
- Smar silikonowy
- Sodu fosforan 12h
- Sodu chlorek
- Sodu siarczan bezwodny
- Sodu siarczek 9h
- Sodu tiosiarczan 0,1 mol/titr
stala-1 - Sodu węglan kwaśny
- Sodu węglan bezwodny
- Sodu wodorotlenek 0,1mol/titr
- Sodu wodorotlenek 0,1 mol/titr
- Wapnia chlorek bezwodny
- Wapnia octan 1h
- Wapnia weglan bezwodny
- Zielen bromokrezolowa
- Ziemia okrzemkowa
- Żel krzemionkowy 60
- MMS
- Ajax plyn
- Ludwik
- CIF_Cream
- Cillit
- Cloramina
- Kwas solny odważka-anal. 0,1 mol
- Piasek morski
- Sanitinas
Katedra Chemii:
Katedra Chemii – chemia organiczna, chemia żywności i chemia fizyczna
- Acetaldehyd
- Acetamid
- Acetanilid
- Acetofenon
- Aceton
- Amoniak 25%
- Amonu-siarczan (VI)
- Anilina
- Benzaldehyd (aldehyd benzoesowy)
- Benzamide (benzamid)
- Benzoic acid (kwas benzoesowy)
- Benzonitrile (benzonitryl)
- Błękit metylenowy
- Brom
- 1-Bromobutane (bromek-butylu)
- 1-Butanol (butan-1-ol)
- 2-Butanol (butan-2-ol)
- 2-Chloro-2-metylopropan (chlorek tert-butylu)
- Chlorobenzen
- Chloroform
- Crotonic acid (kwas krotonowy)
- Cykloheksan
- Cykloheksanol
- Cykloheksanon
- Cynku chlorek bezwodny
- Diamonu szczawian 1.hydrat (szczawian amonu)
- Dichlorometan (chlorek metylenu)
- 3,3-Dimetylo-2-butanon (keton tert-butylowo-metylowy 3,3-dimetylobutan-2-on)
- 2,4-Dinitrofenylhydrazyna (2,4-dinitrophenyihydrazine)
- 1,4-Dioksan
- Eter dietylowy
- Eter naftowy
- Etylowy alkohol 96%
- Etylu octan
- Fruktoza
- Gliceryna
- Glicyna
- Glukoza
- Hydrochinon
- Hydroksyloaminy chlorowodorek
- Jod
- 1-Iodobutane (jodek butylu)
- Kwas adypinowy
- Kwas azotowy (V) 65%
- Kwas chlorooctowy
- Kwas cytrynowy 1. hydrat
- Kwas fenylooctowy
- Kwas L-askorbinowy
- Kwas octowy 80%
- Kwas octowy 99,5-99,9%
- Kwas p-toluenosulfonowy
- Kwas salicylowy
- Kwas siarkowy (VI) min. 95%
- Kwas solny 35-38%
- Kwas sulfanilowy
- Kwas winowy
- Line-EtOH Eterówka
- Magnezu siarczan (VI) bezwodny
- 3-Metylobutan-1-ol
- 4-Metylopentan-2-on (izopropyloaceton;keton izobutylowo-metylowy)
- 2-Metylo-2-propanol (2-metylopropan-1-ol)
- Metylu benzoesan
- Miedzi (II) siarczan (VI) 5 bezwodny
- Miedzi (II) siarczan (VI) 5. hydrat
- Miedź (copper)
- 2-Naftol
- n-Butylu octan
- n-Heksan
- Ninhydryna (ciało stałe)
- Ninhydryna (ciecz)
- 2-Nitroanilina
- 3-Nitroanilina
- 4-Nitroanilna
- 4-Nitroacetanilide (p-nitroacetanilid)
- N-methylaniline (N-metyloanilina)
- Octowy bezwodnik
- Oranż metylowy
- 1-Pentanol
- Phenolphthalein ciało stałe
- Potasu heksocyjanożelazian II3. hydrat
- Potasu jodek
- Potasu-nadmanganian
- Potasu sodu winian 4. hydrat
- Potasu wodorotlenek
- 1-Propanol
- p-Toluidyna
- Rezorcyna
- Sacharoza
- Siarczan VI żelaza II hydrat
- Sodium acetate octan sodu bezwodny
- Sodu azotan III sodu azotyn
- Sodu chlorek
- Sodu jodek
- Sodu tiosiarczan bezwodny
- Sodu węglan bezwodny
- Sodu wodorotlenek
- Sodu wodorowęglan
- Sód
- Srebra azotan (V)
- Starch-soluble-skrobia
- Sudan III
- Tetrachlorek węgl
- Tioacetamid
- Toluen
- TRIS
- Wapnia chlorek bezwodny
- Wapnia chlorek 6. hydrat
- Węgielc aktywny
- Żelaza (III) chlorek bezwodny
- Żelaza (III) chlorek 6. hydrat
- Żelaza (III) siarczan 1. hydrat
Chemia nieorganiczna
- Amoniak
- Amonu chlorek
- Amonu rodanek
- Amonu węglan
- Amonu żelaza (II) siarczan (VI) (sól Mohra)
- Baru azotan
- Bezwodny siarczan magnezu
- Bufor amnowy
- Bufor octanowy
- Chlorek cynku
- Chlorek cyny
- Chlorek glinu
- Chlorek potasu
- Chlorek wapnia
- Chlorek żelaza (II)
- Chlorek żelaza (III)
- Czerwień metylowa
- Czerń erichromowa
- Diwodorofosforan sodu
- Fenoloftaleina wsk.
- Glinu siarczan 18wodny
- Heksacyjanożelazian (II) potasu
- Jod w jodku potasu
- Jodek potasu
- Krzemian sodu
- Krzemu ditlenek
- Kwas azotowy (V)
- Kwas nadchlorowy 70%
- Kwas siarkowy (VI) 95%
- Kwas solny
- Kwas szczawiowy
- Magnezu chlorek
- Manganian(VII) potasu
- Manganu chlorek 4wodny
- Miedzi siarczan 5wodny
- Nadtlenek wodoru
- Octan sodu
- Oranż metylowy wsk.
- Siarczan (IV) sodu
- Sodu azotan (III)
- Sodu boran
- Sodu chlorek
- Sodu fosforan I zas. 2wodny
- Sodu tiosiarczan 5wodny
- Sodu węgla bezw.
- Sodu wodorotlenek
- Sól dwusodowa kwasu etylenodiaminotetraoctowego (EDTA)
- Srebra azotan
- Szczawian amonu
- Żelaza (II) siarczan 7 wodny
- Żelaza (III) azotan 9 wodny
Katedra Technologii i Oceny Żywności:
Zakład oceny jakości żywności:
- (-)Epigallocatechin-1
- δ-Tokoferol-1
- ±-α-Tokoferol-1
- ±-α-Tokoferolu-octan
- 12-Dichlorobenzen-1
- 12-fenylenodiamina-1
- 14-Fenylenodiamina
- Propanol
- 22-Dipyridyl
- 22′-Ditiobis5-nitropirydyna-1
- 22-Azino-bis3-ethylbenzothiazolin
- 22′-Azino-bis3-ethylbenzothiazolin
- 22′-Ditiobis5-nitropirydyna-2
- 22-Difenylo-1-pikrylohydrazyl-1
- 22-Dipyridyl-1
- 246-Tris2-pirydylo-s-triazyna-1
- 25-Hydroksycholesterol-2
- 26-dichlorofenoloindofenol-indofenol
- 26-dihydroksybenzoesowy-kwas-1
- 2-butanon-1
- 2-Merkaptoetanol-1
- 2-metoksyetanol-1
- 2propanol-1
- 2-propanol-izopropanol-2
- 34-dihydroksybenzoesowy-kwas-1
- 35-dinitrosalicylowy-kwas
- 3-karen-1
- 5alfa-cholestan-1
- 5-Alfa-cholestan
- 5-alfa-cholestan-3-beta-56-beta-triol-1
- 5-cholesten-3-beta-ol-7-on-1
- 7-Hydroksyflawon-1
- 25-Hydroksycholesterol-1
- aceton-3
- aceton-HPLC
- acetonitryl-hplc-1
- acetonitryl-z-octanem-amonu
- ACETRONITRYL
- Albumin-from-chicken-egg-white-fraction-V
- albumina
- albumina-jaja-kurzego-1
- albumina-ludzka-frakcja-V-1
- albumina-wołowa
- albumina-wołowa-frakcja-V-1
- aldehyd-cynamonowy-1
- Alkany-roztwór-wzorcowy-C8-C20
- Alkany_mieszanina-wzorcowa-do-testów-sprawności-1
- alkohol-etylowy-1
- Alkohol-etylowy-bezwodny-czda-2
- amoniak_25
- amonu-chlorek-2
- amonu-octan
- amonu-rodanek-2
- amonu-żelaza-III-siarczan-1
- amylaza-z-Bacillus-licheniformis
- amyloglukozydaza-1
- amylopektyna-zieminiaczana
- anilino-1-naftalenosulfonowy-kwas
- apigenin
- azotan-lantanuIII-heksahydrat
- azotowy-kwas-1
- barbiturowy-kwas-1
- benzoesowy-kwas
- BHT-1
- Blue-Dextran-1
- borowy-kwas
- Bromek-litu
- BSTFATMCS-1
- bufor_4
- bufor_7
- Celite-celatom
- Chlorek-żelazaII-4-hydr.
- Chlorek-żelazaIII
- chloroform
- Chlorogenowy-kwas
- Chloromrówczan-etylu
- Chlorowodorek-chininy
- Cholestanol
- Cholesterol
- Cholesterol-5-alfa-6-alfa-epoksyd
- Cholesterol-5-beta-6-beta-epoksyd
- chymotrypsyna-z-trzustki-wołowej
- cykloheksan
- cynku-siarczan
- cynku-siarczan-7-hydrat
- Dglukoza
- dehydroaskorbinowy-kwas
- dekstran
- Dextran-z-Leuconostoc-mesenteroides
- Dichlorometan
- dimetylu-sulfotlenek
- di-Sodu-wersenian-2-.-hydrat
- di-Sodu-wodorofosforan-12-.-hydrat
- DL-α-octan-tokoferolu
- DL-α-tokoferol
- ellagowy-kwas
- epikatechina
- eter-dietylowy
- eter-etylowy
- eter-etylowy-11.01.2015
- eter-naftowy
- Eter-naftowy-czda
- Eter-tert-butylowy-do-HPLC
- Etylu-octan-czda
- Fenoloftaleina
- fenoloftaleina-1
- Fenylenodiamina-dichlorowodorek
- ferrozyna-sól-sodowa-kwasu-3-2-pirydylo-56-difenylo-124-triazyno-4′4′′-disulfonowego
- Ferulowy-kwas
- Fluorescamina
- Fluoresceina-sól-disodowa
- Glicyna-1
- glinu-tlenek
- Guar
- HDMS-heksametyldisilan
- heksan
- Hemoglobina-z-krwi-wołowej
- Heptan-czda
- indofenol
- inwertaza
- Inwertaza-z-drożdży-piekarskich
- izoamylowy-alkohol-czda
- jod
- Kapsaicyna
- karnozyna
- karwon
- Katechina
- kazeina-z-mleka-bydlęcego
- Kemferol
- K-GLUC_test-do-oznaczania-glukozy
- kofeina
- krocyna
- kwas-3-hydroksybenzoesowy
- kwas-4-hydroksybenzoesowy-
- kwas-cynamonowy
- kwas-cytrynowy
- Kwas-fitynowy-sól-sodowa
- kwas-fosforowyV
- Kwas-galusowy
- Kwas-linolowy
- Kwas-maleinowy
- kwas-octowy
- kwas-siarkowy-stęż
- kwas-solny-01odważka
- kwas-solny-stęż.
- kwas-trans-3-hydroksycynamonowy
- kwas-trichlorooctowy
- Kwas-trifluorooctowy
- kwas-wanilionowy
- L-cysteina
- L-glutation
- L-histydyna
- L-karnozyna
- L-Teanina
- L-Tryptofan
- magnezu-tlenek-cz
- MES
- meta-fosforowy-kwas
- metanol-1
- miedzi-sierczanuwodn
- mieszanina-triacylogliceroli
- mioglobina
- mirycetyna
- mocznik
- mrówkowy-kwas
- Nadsiarczan-amonu
- nadsiarczan-potasu
- nadtlenek-wodoru-30
- neokuproina
- n-heksan
- n-heksan-do-chromatografii
- n-heptan-czda
- ninhydryna
- N-Metylo-N-trimetylosililotrifluoroacetamid-MSTFA
- octan-etylu
- octan-witaminy-E
- octowy-kwas
- odczynnik-Folina-i-Ciocalteua
- OPA-o-ftalowy-aldehyd
- oranż-metylowy
- owoalbumina
- palmitynian-askorbylu
- palmitynian-cholesterylu
- pankreatyna
- p-Cymen
- piasek-morski
- piperyna
- pirydyna
- p-kumarowy-kwas
- potasu-chlorek
- potasu-nadmanganian
- potasu-nadmanganian-002M-roztwór
- potasu-nadmanganian-0.02M-odważka
- potasu-rodanek
- potasu-sodu-winian
- potasu-sorbinian
- potasu-wodorosiarczan
- potasu-wodorotlenek
- potasu-wodorotlenek-01M-odważka
- potasu-wodorotlenek-01M-roztwór
- potasu-wodorotlenek-05-M
- potasu_jodek
- prolina
- propylu-galusan
- R-Limonen
- sabinen
- selenowa-mieszanina-do-azotu
- selenowa-mieszanina-do-białka
- siarczan-cynku
- Siarczan-dodecylu-sól-sodowa-SDS
- Siarczan-magnezowy-bezwodny
- Siarczan-magnezu-bezwodny
- Siarkowy_kwas-25proc.
- skrobia
- Skwalan
- Sodu-azotan-CZDA
- Sodu-benzoesan-CZDA
- sodu-chlorek
- Sodu-diwodorofosforan-2-.-hydrat-CZDA
- Sodu-octan-3-hydrat-CZDA
- sodu-potasu-winian
- Sodu-siarczyn-czda
- Sodu-tetraboran-10-.-hydrat-CZDA
- sodu-tiosiarczan-01M-roztwór
- sodu-tiosiarczan-0.1M-odważka
- sodu-węglan-10-hydrat
- Sodu-węglan-bezwodny-CZDA
- sodu-wodorotlenek
- sodu-wodorotlenek-01
- sodu-wodorotlenek-roztwór-25
- Sodu-wodorotlenek-r-r-mianowany-01-mol_l
- Sodu-wodorotlenek-r-r-mianowany-025-mol_l
- Sodu-wodorowęglan-czda
- sodu_siarczan_bezwodny
- Solny-kwas-r-r-mianowany-01-mol_l
- Solny-kwas-r-r-mianowany-05-mol_l
- Sorbowy-kwas
- srebra-azotan-odważka-01
- Stigmastane-3-β-ol
- Stigmasterol
- Sulfosalicylowy-kwas-2-.hydrat-CZDA
- Taninowy-kwas
- Termamyl-α-amylaza
- Terpinene
- tetrahydrofuran
- tiocyjanian-amonu
- TMCS-trimetylochlorsilan
- Trichlorooctowy-kwas
- trisma-base
- trolox
- trypsine-type-ix
- tween-20
- tween-40
- wanilina
- Wapnia-chlorek-6-hydrat-czda
- Wapnia-chlorek-bezwodny-1
- wegiel-aktywny
- Witamina-E
- Wodoru-nadtlenek-30
- wskaznik-Tashiro
- Żelaza-II-chlorek-4-hydrat
- żelaza-II-siarczan-uwod
- żelazaIII-chlorek
- Żółć-wołowa
- β-Laktoglobulina-z-mleka-krowiego
Zakład technologii mięsa:
- 1-Propanol
- 2-Propanol
- 4-Dimetyloaminobenzaldehyd CZDA
- Aceton
- Alkohol izoamylowy
- Azotan_srebra
- Chloroform
- Czerwien metylowa
- Etanol 96%
- Eter naftowy 40-60%
- Fuksyna zasadowa
- Kwas-2-tiobarbiturowy
- Kwas octowy lodowaty
- Kwas siarkowy (VI) min. 95%
- Kwas solny 35-38%
- Kwas azotowy 0.1mol titr
- Kwas benzoesowy
- Kwas borowy
- Kwas cytrynowy 1h (1)
- Kwas nadchlorowy
- Kwas trichlorooctowy
- Kwaśny węglan sodu
- Magnezu chlorek 6h
- Magnezu siarczan 7h (1)
- Metanol
- Miedzi siarczan bezwodny
- Miedzi siarczan 5h
- Nadsiarczan potasu
- Octan sodu bezwodny
- Potasu chlorek
- Potasu jodek
- Potasu siarczan
- Potasu weglan
- Potasu wodorotlenek 0.1mol titr
- Potasu wodorotlenek
- Roztwór buforowy 4pH
- Roztwór buforowy 7pH
- Roztwór buforowy 9pH
- Skrobia rozpuszczalna
- Smar silikonowy
- Sodu fosforan 12h
- Sodu chlorek
- Sodu siarczan bezwodny
- Sodu siarczek 9h
- Sodu tiosiarczan 0.1 mol titr
- Sodu weglan kwaśny
- Sodu weglan bezwodny (1)
- Sodu wodorotlenek 0.1 mol titr
- Sodu wodorotlenek
- Wapnia chlorek bezwodny
- Wapnia octan_1h
- Wapnia weglan bezwodny
- Zielen bromokrezolowa
- Ziemia okrzemkowa
- Żel krzemionkowy 60
- MMS
- Ajax plyn
- Ludwik
- CIF Cream
- Cillit
- Cloramina
- Kwas solny odważka anal. 0.1 mol
- Piasek morski
- Santinas
Zakład technologii mleka
- Agar
- Alkohol skażony-eterem
- Ałun żelazowo amonowy
- Amonu chlorek
- Amonu rodanek
- Anaerocult A
- Czerń eriochromowa
- Czerwien obojetna
- Difenyloamina
- Disodu wersenian
- Etanol
- Fenoloftaleina
- Formalina
- Fuksyna zasadowa
- Izoamylowy alkohol
- Kwas azotowy
- Kwas borowy
- Kwas cytrynowy
- Kwas siarkowy 69
- Kwas siarkowy 91
- Kwas siarkowy 95
- Kwas solny
- M17 Agar
- Miedzi siarczan
- MRS Agar
- Plyn Lugola
- Olejek imersyjny do mikroskopii
- PCA Agar
- PCA z mlekiem Agar
- Płyn Ringera
- Potasu rodanek
- Potasu siarczan
- Sodu cytrynian
- Sodu wodorotlenek 0.1
- Sodu wodorotlenek 0.25
- Sodu wodorotlenek
- Sodu wodorotlenek 30-40%
- Srebra azotan
- Tween 80
- VRB Agar
- VRBD
- Wapnia chlorek
- Wodoru nadtlenek
- YGC Agar
- Zestaw do barwienia metoda grama
Zakład Technologii Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych
- 2-Propanol
- 2(3)-tert-Butylo-4-hydroksyanizol
- 2,2-Diphenyl-1-picrylhydrazyl
- 2,6-Di-tert-butylo-4-metylofenol
- Aceton
- Acetonitryl
- Alaniny siarczan
- Boraks 10h
- Chloroform
- Cykloheksan
- Cynku siarczan 7h (1)
- Etanol 96%
- Eter tert-Butylowo-metylowy
- Eter dietylowy
- Eter naftowy_40_60
- EtOH acetonówka
- Etylu octan
- Fenoloftaleina 2
- Formaldehyd
- Fuksyna zasadowa
- Gliceryna bezwodna
- Glinu tlenek prażony
- Heksan – frakcja z nafty
- Izooktan
- Kobaltu siarczan 7h
- Krzemu tlenek
- Kwas etylenodiamino…sól Na-Ca 2h
- Kwas 2,2′-azyno-bis(3-etylobenzotiazolino-6-
- Kwas (±)-6-hydroksy-2,5,7,8-tetrametylochromano-
- Kwas ferulowy
- Kwas octowy lodowaty
- Kwas siarkowy (VI) min. 95%
- Kwas solny 35 – 38%
- Kwas azotowy 0.1 mol titr
- Kwas benzoesowy
- Kwas borowy
- Kwas cytrynowy 1h (1)
- Kwas solny 0.1 mol titr
- Kwaśny węglan sodu
- Magnezu azotan 6h
- Magnezu siarczan 7h (1)
- Magnezu tlenek
- Metanol
- Miedzi siarczan 5h
- Nadsiarczan potasu
- Niklu (II) siarczan 6h
- Odczynnik Folina-Ciolteu
- Odczynnik Wijsa
- p-Anizydyna
- Piasek morski
- Poly(propylene glycol)Mn 2000
- Poly(propylene glycol)Mn 725
- Potasu heksacyjanożelazian (II) 3h
- potasu_chlorek
- potasu_heksacyjanozelazian_III
- potasu_jodek
- potasu_siarczan
- potasu_sodu_winian_4h
- potasu_weglan
- potasu_wodorotlenek
- potasu_wodorotlenek_0_1mol_titr
- roztwór buforowy 4pH
- roztwór buforowy 7pH
- roztwór buforowy 9pH
- skrobia rozpuszczalna
- smar silikonowy
- sodu fosforan 12h
- sodu_chlorek
- sodu_siarczan_bezwodny
- sodu_siarczek_9
- hsodu_tiosiarczan_0_1mol_titr_stala
- sodu_weglan kwaśny
- sodu_weglan_bezwodny (1)
- sodu_wodorotlenek
- sodu_wodorotlenek_0_1mol_titr
- toluen
- wapnia chlorek bezwodny
- wapnia_octan_1h
- Wapnia weglan bezwodny
- Wegla czterochlorek
- Ziemia okrzemkowa
- Zel krzemionkowy 60
Zakład Technologii Warzyw, Owoców i Zbóż
- 2,2-Diphenyl-1-picrylhydrazyl
- 2,6-Dichlorofenoloindofenol sól sodowa hydrat CZDA
- 5-(Hydroksymetylo)furfural
- Acetonitryl
- Etylowy alkohol 96% CZDA
- Furfural
- Gwajakol ROTICHROM® GC
- Kwas cytrynowy bezwodny
- Kwas cytrynowy jednowodny E-330 CH
- Kwas L(+) askorbinowy
- Kwas galusowy jednowodna
- Kwas siarkowy (VI) 95% ULTRANAL(R) ultraczysty
- Kwas solny 35-38% CZDA
- Kwas szczawiowy 2h CZDA, ACS, ODCZ. FP
- Kwas octowy lodowaty 99,5%
- Metanol
- Kwas mrówkowy
- Pirosiarczyn sodu
- n-Heksan CZDA
- Odczynnik Folina i Ciocalteu’a
- Oranż metylowy WSK
- p-Ksylen CZDA
- Potasu heksacyjanożelazian (II) 3H CZDA, ODCZ. FP (Potasowy żelazocyjanek)
- Sodu wodorotlenek 0.1 mol l (0,1 N) r-r mianowany
- Sodu węglan bezwodny CZDA, ODCZ. FP
- Trolox®
- Wodorotlenek sodu roztwór
- 2-Propanol
- Aceton
- Etylowy alkohol 96%
- Fenoloftaleina
- Kwas azotowy 65%
- Kwas borowy
- Kwas mlekowy 88%
- Kwas siarkowy 95%
- Kwas solny 0.1 mol titr
- Kwas solny 35-38%
- Miedzi siarczan 5h
- n-Heksan
- Pakiet osuszajacy
- Potasu siarczan
- Płyn Lugola
- Sodu wodorotlenek 0.1N
- Sodu wodorotlenek
- Wodoru nadtlenek
- Wskaźnik Tashiro
Regulaminy studiów
Regulamin studiów w SGGW obowiązujący od 1 października 2022r.
Regulamin studiów w SGGW obowiązujący od 1 października 2019r.
Regulamin studiów w SGGW obowiązujący od 1 października 2017r.
Regulamin Studiów w SGGW (od 01 października 2017r.)
Uchwała Nr 53 – 2016/2017 Senatu Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie z dnia 27 marca 2017 roku w sprawie zmian w Regulaminie Studiów w SGGW
Regulamin Studiów w SGGW obowiązujący od 1 października 2015r.
Regulamin Studiów w SGGW (od 01 października 2013r.)
Uchwała nr 57 – 2012/2013 Senatu Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie z dnia 25 marca 2013 roku : w sprawie zmian w Regulaminie Studiów w SGGW.
Organizacja roku akademickiego
- Organizacja roku akademickiego 2022/2023 na Wydziale Technologii Żywnosci
- Organizacja roku akademickiego 2020/2021 na Wydziale Technologii Żywności
- Decyzja Dziekana WTŻ w sprawie terminów sesji zaliczeniowych w semestrze letnim 2019/2020 na Wydziale Technologii Żywności.
- Organizacja roku akademickiego 2019/2020 na Wydziale Nauk o Żywności – Decyzja Dziekana WNoŻ z dnia 5 lipca 2019 r.
- Organizacja roku akademickiego 2018/19 na Wydziale Nauk o Żywności – Załącznik nr 1 do uchwały Rady Wydziału nr 29-2017/18 z dnia 22.06.2018 r.
- Załącznik do Zarządzenia zmieniającego Zarządzenie Nr 36 z dnia 1 czerwca 2017 r. w sprawie organizacji roku akademickiego 2017/18
- Załącznik nr 2 do Zarządzenia nr 36 w sprawie organizacji roku akademickiego 2017/18