Studenci, doktoranci i młodzi pracownicy naukowi wzięli udział w XXVIII Sesji Naukowej Sekcji Młodej Kadry Naukowej “Żywność wobec wyzwań współczesnego świata” oraz XIth International Session of Young Scientific Staff ‘Food in the face of the challenges of the modern world’ w Gdańsku.
Uczestnicy zaprezentowali wyniki badań oraz wymienili się doświadczeniem z innymi młodymi naukowcami. Nie zabrakło wyróżnień! Za swoje prezentacje ustne nagrodzone zostały:
Anna Pakulska (Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji, Szkoła Doktorska SGGW): „Ocena przydatności drożdży Saccharomyces cerevisiae do biosyntezy wewnątrzkomórkowego białka”
Małgorzata Latoszewska (Koło Naukowe Technologów Żywności): „Preparat białka drożdżowego (Saccharomyces cerevisiae) jako alternatywne białko funkcjonalne w przetwórstwie mięsa”
Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!