4 pażdziernika uroczyście zainaugurowaliśmy rok akademicki 2023/2024. W czasie uroczystości wysłuchaliśmy wystąpień Dziekana dr. hab. Rafała Wołosiaka, prof. SGGW, w imieniu Władz Rektorskich – Prorektora ds. rozwoju prof. dr hab. Kazimierza Tomali oraz Dyrektora Instytutu Nauk o Żywności – prof. dr hab. Mirosława Słowińskiego. Swoje słowa do kolegów i koleżanek przekazał również Przewodniczący Rady Wydziałowej Samorządu Studentów – Piotr Wilczyński.
Wykład inauguracyjny pt. “Pracowity świat enzymów” wygłosiła dr hab. Agata Fabiszewska z Katedry Chemii.
Wręczono nagrody JM Rektora SGGW pracownikom Instytutu Nauk o Żywności za wyrózniającą sie aktywność dydaktyczną, organizacyjną i naukową.
Uroczystość została zwieńczona nadaniem imienia prof. dr. dr.h.c. multi Antoniego Rutkowskiego auli dydaktycznej w budynku wydziału wraz z odsłonięciem pamiątkowej tablicy.
Vivat academia!
Wyróżnienia dla aktywnych studentów
Podczas tak ważnej uroczystości nie zabrakło także wyróżnień dyplomami uznania studentów i doktorantów aktywnych na rzecz społeczności akademickiej.
Wyróżnienia otrzymały następujące osoby: Aniela Kufel, Małgorzata Latoszewska, Magdalena Piasecka, Agata Gaworek, Julia Kmita, Mikołaj Jeżewski, Joanna Sękul, Julia Szymańska, Piotr Wilczyński, Anna Wierzbicka, Emilia Kłusek, Krzysztof Kawa, Vitaliy Kolotylo, Wioletta Sęk, Paulina Chraniuk, Iga Piasecka, Dominika Popielarz, Zofia Półtorak. Część z nich działa w ramach organizacji studenckich: Koła Naukowego Technologów Żywności i Samorządu Studentów WTŻ.
Jeszcze raz serdecznie Wam dziękujemy za poświęcony czas, zaangażowanie i wsparcie aktywności wydziałowych pod hasłem #róbmyfajnerzeczywspólnie. Jesteście najlepsi!
Galeria zdjęć z uroczystości
Obejrzyj film z inauguracji
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok