Bierzemy udział w realizacji projektu „YOUAREIN – YOUng AgRifood European Innovators” w ramach „Partnerstw współpracy w szkolnictwie wyższym” programu Erasmus+. SGGW jest koordynatorem projektu, który ma na celu opracowanie wielofunkcyjnego, multimedialnego szkolenia o innowacyjnych strategiach wytwarzania produktów żywnościowych zrównoważonych ekonomicznie, środowiskowo i społecznie.
Kurs opracowany w ramach projektu będzie dotyczył alternatywnych metod, nowych składników, a także budowania świadomości nowej generacji przedsiębiorców, tak aby ich zainteresowanie inwestowaniem w zrównoważony rozwój było podstawową zasadą ich działalności, a nie wymuszoną praktyką. Szkolenie będzie obejmowało 120 h materiałów multimedialnych, a jego finalną częścią będzie „Business Game”.
Partnerami w projekcie są:
Food Hub (Włochy),
Universidade Catolica Portuguesa, Escola Superior deBiotecnologia (Portugalia),
European Food Information Council (Belgia)
Alma Mater Studiorum – Universita di Bologna, Department of Agricultural and Food Sciences (Włochy).
Na realizację otrzymano dofinansowanie w wysokości 250 tys. euro.
Sfinansowane ze środków UE. Wyrażone poglądy i opinie są jedynie opiniami autora lub autorów i niekoniecznie odzwierciedlają poglądy i opinie Unii Europejskiej lub Europejskiej Agencji Wykonawczej ds. Edukacji i Kultury (EACEA). Unia Europejska ani EACEA nie ponoszą za nie odpowiedzialności.