Przejdź do treści
  • IRK
  • Sylabus SGGW
  • E-HMS
  • Intranet
  • E-SGGW
  • PROJEKTY
  • Cele zrównoważonego rozwoju
  • HR Excellence in Research
  • The Euroleague for Life Sciences (ELLS)
  • Sojusz UNIgreen
  • Poland. Expo2025.Osaka.Kansai
  • pl
    • en
WYDZIAŁ TECHNOLOGII ŻYWNOŚCIWYDZIAŁ TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI
SZKOŁA GŁÓWNA GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO
  • O Wydziale
  • Studia
  • Kontakt
  • Nasz Instytut
  • pl
    • en
  • pl
    • en
  • O Wydziale
  • Studia
  • Kontakt
  • Nasz Instytut
SGGW Witryn / Home / Aktualności / Wytyczne zasad bezpieczeństwa dla studentów w czasie realizacji zajęć dydaktycznych w bezpośrednim kontakcie na Wydziale Technologii Żywności SGGW w Warszawie w celu zapobiegania rozprzestrzenianiu się wirusa SARS-CoV-2
Wytyczne zasad bezpieczeństwa dla studentów w czasie realizacji zajęć dydaktycznych w bezpośrednim kontakcie na Wydziale Technologii Żywności SGGW w Warszawie w celu zapobiegania rozprzestrzenianiu się wirusa SARS-CoV-2

 

  1. Biorąc pod uwagę panujące warunki sanitarne, zalecamy wszystkim członkom społeczności akademickiej szczególne dbanie o swój stan zdrowia. W trosce o zdrowie innych osób prosimy
    o rezygnację z zajęć w bezpośrednim kontakcie w przypadku stwierdzenia u siebie objawów charakterystycznych dla obecnie występujących wariantów SARS-CoV-2. Prosimy o jak najszybsze podjęcie działań pozwalających na wykluczenie bądź potwierdzenie infekcji oraz o kontakt
    z koordynatorami przedmiotów w sprawie sposobu zaliczenia zajęć/potwierdzenia efektów uczenia się.
  2. W zajęciach prowadzonych w bezpośrednim kontakcie nie mogą uczestniczyć osoby chore, objęte kwarantanną spowodowaną wirusem SARS-CoV-2 ani osoby, które miały bezpośredni kontakt z osobą chorą w sposób powodujący duże ryzyko zakażenia, określony w powszechnie obowiązujących przepisach. Absencja w zajęciach spowodowana zakażeniem wirusem SARS-CoV-2 lub jego uzasadnionym podejrzeniem będzie rozpatrywana indywidualnie, biorąc pod uwagę panującą pandemię. W przypadku braku możliwości uczestnictwa w zajęciach spowodowanego podejrzeniem zakażenia/zakażeniem SARS-CoV-2 prosimy o bezzwłoczne powiadomienie e-mailowe Dziekana oraz Prodziekana i dalsze ustalenia.
  3. Przed wejściem do budynku, w którym odbywają się zajęcia, należy każdorazowo dezynfekować ręce. Na terenie budynków Uczelni należy nosić maseczkę, dbając o jej prawidłowe umieszczenie (zasłanianie ust oraz nosa). Obowiązku zakrywania ust i nosa nie stosuje się w odniesieniu do prowadzącego zajęcia dydaktyczne pod warunkiem zachowania odległości minimum 1,5 m od uczestników zajęć. Należy zastosować się do wszystkich zaleceń bezpiecznego uczestnictwa w zajęciach podawanych przez osoby je prowadzące.
  4. Student powinien posiadać własne przybory potrzebne do zajęć oraz fartuch – nie należy ich pożyczać od innych osób. Do sali można wnosić wyłącznie przedmioty dopuszczone przez osobę prowadzącą zajęcia lub koordynatora zajęć.
  5. W czasie pobytu na Uczelni należy ograniczyć wizyty w dziekanacie do niezbędnego minimum – preferowany jest kontakt elektroniczny. W indywidualnym kontakcie z pracownikami dziekanatu lub nauczycielami akademickimi studenci powinni posługiwać się adresami mailowymi w domenie SGGW.
  6. W przypadku podejrzenia infekcji, które ma miejsce podczas zajęć prowadzonych w bezpośrednim kontakcie, student ma obowiązek bezzwłocznego powiadomienia pracowników prowadzących zajęcia i zastosowania się do ich poleceń. Przy nasilonych objawach jednostka prowadząca zajęcia udostępni odizolowane pomieszczenie przeznaczone do oczekiwania na udzielenie pomocy medycznej.
  7. Członkowie społeczności akademickiej SGGW, którzy podejrzewają u siebie zakażenie wirusem SARS-CoV-2 mają obowiązek stosowania się do zaleceń Głównego Inspektoratu Sanitarnego, w szczególności telefonicznego skontaktowania się z Niepublicznym Zakładem Opieki Zdrowotnej SGGW (NZOZ SGGW) (numer telefonu 22 593 14 30) lub inną przychodnią i stosowanie się ściśle do wydawanych instrukcji i poleceń. Procedura postępowania zgodnie z zaleceniami NZOZ SGGW.

Zasady realizacji zajęć dydaktycznych oraz przeprowadzania egzaminów i zaliczeń realizowanych w formie tradycyjnej w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie w związku z zagrożeniem wirusem SARS-CoV-2 – Załącznik do Zarządzenia Nr 103 Rektora SGGW z dnia 30 września 2021 r.


← Godziny dziekańskie → UWAGA! Zmiana harmonogramu składania wniosków stypendialnych

Wydział Technologii Żywności
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
ul. Nowoursynowska 159c
budynek 32
02-776 Warszawa

fax. 22 59 37 505

  • Kontakt
  • Deklaracja dostępności
  • POLITYKA COOKIES
  • POLITYKA PRYWATNOŚCI SERWISÓW SGGW
  • RODO
godło

© 1816–2025 SGGW — ALL RIGHTS RESERVED

UE UE


Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka), w tym pliki funkcjonalne, analityczne i reklamowe. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych użytkowników serwisu i wykorzystywanych technologii śledzących dostępne są w „Polityce cookies”. Aby zmienić ustawienia skorzystaj z ustawień swojej przeglądarki, aby wyłączyć pliki cookies kliknij \"Nie wyrażam zgody\".Wyrażam zgodęNie wyrażam zgodyPolityka cookies