W grudniu zakończył się cykl bezpłatnych warsztatów podnoszących kompetencje studentów i studentek Wydziału Technologii Żywności oraz studentów i studentek innych wydziałów, którzy są członkami kół naukowych na WTŻ. Ponad 120 studentów i studentek wzięło udział w 8 rodzajach warsztatów:

Wpływ zmiennych czynników fizycznych na właściwości sensoryczne kaw parzonych w warunkach domowych”

Lean management – budowanie kultury ciągłego doskonalenia

Możliwości reformulacji produktu w oparciu o wybrane dodatki do żywności

Chemiczne warsztaty laboratoryjne – analiza chemiczna wody stosowanej w żywności

Analiza zawartości flawonoidów i właściwości przeciwutleniających olejów

Rozwój rynku produktów wegańskich i jego wpływ na kształcenie technologów

Zagospodarowanie produktów ubocznych przetwórstwa spożywczego

Otrzymywanie i analiza właściwości fizykochemicznych i teksturotwórczych ekstraktów z wybranych roślin
Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020 Oś III Szkolnictwo wyższe dla gospodarki i rozwoju, Działanie 3.5 Kompleksowe programy szkół wyższych
Nr umowy: POWR.03.05.00-00-ZR14/18