W grudniu zakończył się cykl bezpłatnych warsztatów podnoszących kompetencje studentów i studentek Wydziału Technologii Żywności oraz studentów i studentek innych wydziałów, którzy są członkami kół naukowych na WTŻ. Ponad 120 studentów i studentek wzięło udział w 8 rodzajach warsztatów:
Wpływ zmiennych czynników fizycznych na właściwości sensoryczne kaw parzonych w warunkach domowych”
Lean management – budowanie kultury ciągłego doskonalenia
Możliwości reformulacji produktu w oparciu o wybrane dodatki do żywności
Chemiczne warsztaty laboratoryjne – analiza chemiczna wody stosowanej w żywności
Analiza zawartości flawonoidów i właściwości przeciwutleniających olejów
Rozwój rynku produktów wegańskich i jego wpływ na kształcenie technologów
Zagospodarowanie produktów ubocznych przetwórstwa spożywczego
Otrzymywanie i analiza właściwości fizykochemicznych i teksturotwórczych ekstraktów z wybranych roślin
Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020 Oś III Szkolnictwo wyższe dla gospodarki i rozwoju, Działanie 3.5 Kompleksowe programy szkół wyższych
Nr umowy: POWR.03.05.00-00-ZR14/18