Po raz kolejny będziemy mieli zaszczyt spotkać się z Państwem w ramach VII Sympozjum Naukowego pt. „Drobnoustroje i ich metabolity – mikroświat wielkich możliwości i niebezpieczeństw”, 29-30 listopada 2023 r.
Fascynujący świat mikroorganizmów nieustannie zaskakuje nas swoją siłą oddziaływania na różne, często nieoczywiste aspekty naszego codziennego życia. Liczymy, że wspólnie, uda nam się lepiej poznać, a może nawet zrozumieć zawiłości egzystencji organizmów nieosiągalnych dla nas zmysłem wzroku.
Pozytywne doświadczenia ubiegłorocznej edycji, która odbyła się on-line, wpłynęły na naszą decyzję, aby i w tym roku kontynuować identyczną formułę spotkania.
Tematyka sympozjum:
- Drobnoustroje i ich metabolity w poprawie jakości żywności
- Procesy fermentacji w technologii żywności
- Procesy biosyntezy i biotransformacji mikrobiologicznej
- Innowacyjne metody eliminacji drobnoustrojów w produkcji żywności
Zgłoszenia można przesyłać do 30 października 2023r. wraz z podaniem tytułu wystąpienia.
Organizator
Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności
Instytut Nauk o Żywności
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
ul. Nowoursynowska 159c
02-776 Warszawa
Współorganizator
Oddział Warszawski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności
Patronat
Komitet Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Sekcja Mikrobiologii i Biotechnologii Żywności