W ubiegłym tygodniu badaczki z Katedry Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji: Agnieszka Ciurzyńska, Aleksandra Matys, Katarzyna Rybak i Magdalena Trusińska, wzięły udział w 37th EFFoST International Conference 2023 w Walencji. Przedstawiły wyniki badań otrzymane w ramach projektów, zarówno w sesjach posterowych jaki ustnych.
Magdalena Trusińska zbodyła nagrodę Student of the Year Awards w kategorii Popular vote. Gratulujemy!
Szczegóły zaprezentowanych doniesień:
Agnieszka Ciurzyńska
– prezentacja posteru: Ciurzyńska A., Rybak K. , Trusinska M., Witrowa-Rajchert D, Wiktor A., Nowacka M. The effect of pulsed electric field and ultrasound treatment on the properties of osmodehydrated strawberries. (The project “Innovative Mild Processing Tailored to Ensure Sustainable and High Quality Organic Fruit Products” received funding from transnational funding bodies, partners of the H2020 ERA-NETs SUSFOOD2 and CORE Organic Cofunds, under the Joint SUSFOOD2/CORE Organic Call 2019 MILDSUSFRUIT, as well as the National Centre for Research and Development).
Aleksandra Matys
– prezentacja plakatu: Matys A., Molina Hernandez J., Tylewicz U., Pieczywek P., Zdunek A., Witrowa-Rajchert D., Wiktor A. New method for pulsed electric field effectiveness assessment (supported by National Science Centre PRELUDIUM grant “Investigation of the influence of a pulsed electric field on the metabolism of selected fruits and vegetables”)
– prezentacja ustna “Low-temperature drying combining PEF pretreatment with mild drying in a mobile container” (supported by the project “FOX – Innovative down-scaled FOod processing in a boX“ financed by European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement o 817683.)
Katarzyna Rybak
– prezentacja plakatu: Nowacka M., Matys A., Rybak K., Wiktor A., Witrowa-Rajchert D. Scaling-up of the food drying from the laboratory to the industrial scale. (This study was supported by the project “FOX – Innovative down-scaled FOod processing in a boX” financed by European Union’s Horizon 2020 research and innovation programe under grant agreement o 817683.)
– prezentacja ustna: Rybak K, Tylewicz U, Nowacka M. The metabolic response of red bell pepper tissue subjected to US and PEF combined treatment. (The research was supported by National Science Centre PRELUDIUM grant).
Magdalena Trusińska
– prezentacja ustna podczas Young EFFoST Day “Development of plant-based fish alternatives using 3D food printing” – przedstawienie dotychczasowych wyników badań nad roślinnymi alternatywami ryb i kolejnych planowanych kroków (projekt “Roślinna alternatywa ryb” finansowany przez MEiN w ramach programu “Studenckie koła naukowe tworzą innowacje”)
– prezentacja plakatu: Trusińska M, Drudi F, Tylewicz U, Rybak K, Nowacka M. Vacuum impregnation combined with ultrasound or pulsed electric field for designing sustainable and nutritious food (The project “Innovative Mild Processing Tailored to Ensure Sustainable and High Quality Organic Fruit Products” received funding from transnational funding bodies, partners of the H2020 ERA-NETs SUSFOOD2 and CORE Organic Cofunds, under the Joint SUSFOOD2/CORE Organic Call 2019 MILDSUSFRUIT, as well as the National Centre for Research and Development) – wybrane wyniki z pracy magisterskiej, nominacja i nagroda w konkursie EFFoST Student of the Year Awards w kategorii Popular vote.
Gratulujemy!