
W ostatnim czasie opublikowano wyniki konkursów NCN na finansowanie projektów badawczych. Poniżej przedstawiamy badaczki, których wnioski zostały decenione przez recenzentów i wybrane do finansowania.
Gratulujemy!

dr hab. Sabina Galus
Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji
Projekt MINIATURA 5: “Ocena możliwości zastosowania biopolimerowych folii barwnych jako kolorymetryczne wskaźniki pH”

dr inż. Katarzyna Sujka
Zakład Technologii Owoców, Warzyw i Zbóż
Katedra Technologii i Oceny Żywności
Projekt MINIATURA 5: “Spektroskopowe (FT-IR) kontrolowanie zawartości wybranych związków chemicznych w ciastkach z dodatkiem wytłoów owocowych”

mgr inż. Alicja Barańska
Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji, Szkoła Doktorska SGGW
Projekt PRELUDIUM 20: “Badanie roli wilgotności powietrza suszącego w kształtowaniu warunków suszenia rozpyłowego”

mgr inż. Katarzyna Rybak
Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji
Projekt PRELUDIUM 20: “Kompleksowa analiza wpływu obróbki nietermicznej ultradźwiękami i pulsacyjnym polem elektrycznym oraz z zastosowaniem ich kombinacji na właściwości czerwonej papryki”