
4 października odbyła się inauguracja roku akademickiego 2022/2023.
Wysłuchaliśmy wystąpień Dziekana dr. hab. Rafała Wołosiaka, Prorektor ds. współpracy międzynarodowej dr hab. Marty Mendel, Dyrektora Instytutu Nauk o Żywności, prof. dr. hab. Mirosława Słowińskiego oraz przedstawicielki Samorządu Studentów WTŻ inż. Zofii Półtorak.
Odbyła się uroczysta immatrykulacja studentów I roku czterech kierunków studiów prowadzonych na naszym wydziale. Pani Prorektor w imieniu JM Rektora SGGW wręczyła pracownikom nagrody za działalność naukową, organizacyjną i dydaktyczną.
Studenci i doktoranci szczególnie zaangażowani w działalność organizacyjną na rzecz wydziału i uczelni otrzymali dyplomy uznania. Byli to: Ada Przybyszewska, Andrzej Pudełek, Anna Pakulska, Krzysztof Pająk, Magdalena Trusińska, Zofia Półtorak i Alicja Barańska.
Wykład inauguracyjny „Zrównoważone opakowania do żywności” wygłosiła dr hab. Sabina Galus z Katedry Inżynerii Żywności i Organizacji Produkcji.