9 grudnia 2022 r. odbył się doroczny Przegląd Dorobku Kół Naukowych SGGW
Koła naukowe działające na naszym wydziale lub z nim współpracujące zaprezentowały ponad 20 doniesień, zarówno na sesjach referatowych, jak i posterowych. Serdecznie gratulujemy wszystkim młodym naukowcom udziału w tym wydarzeniu, świetnie zorganizowanym przez Koło Naukowe Zwierząt Doświadczalnych i Laboratoryjnych i Wydział Hodowli, Bioinżynierii i Ochrony Zwierząt SGGW
Nagrody i wyróżnienia
Nagrody i wyróżnienia zdobyli:
– Aleksandra Pastuszka – III miejsce w sekcji BIOINŻYNIERIA – “Ocena jakościowa makuchów konopnych w aspekcie ich waloryzacji”
– Magdalena Trusińska – III miejsce w sekcji INŻYNIERIA – “Zastosowanie technologii druku trówymiarowego w produkcji roślinnych analogów produktów pochodzenia zwierzęcego”
– Julia Niemira, Sylwia Uzdowska, Gabriela Łukasik – wyróżnienie w sekcji INŻYNIERIA – “Bezglutenowe przekąski warzywne typu crispbread”
– Natalia Dąbal – wyróżnienie w sesji posterowej – “Charakterystyka oleju wyodrębnionego z prażonych pestek dyni”
– Magdalena Ziółkowska, Ilona Dębkowska i Weronika Śliczniak – I miejsce w sekcji CZŁOWIEK I JEGO OTOCZENIE – “Opracowanie receptury roślinnego analogu sera dojrzewającego z udziałem pleśni”
– Weronika Gawryś – wyróżnienie w sesji posterowej – “Kultury starterowe do otrzymania roślinnej alternatywy serów dojrzewających z udziałem pleśni jako innowacja wśród analogów nabiału”
Jesteśmy dumni!
Serdecznie gratulujemy wszystkim studentom prezentującym swoje badania oraz opiekunom prac!