Studia Podyplomowe - Techniki mikrobiologiczne oraz systemy zarządzania w praktyce przemysłowej
Studia podyplomowe skierowane są do wszystkich osób zainteresowanych zapewnieniem bezpieczeństwa mikrobiologicznego, higieny i jakości w przemyśle spożywczym, farmaceutyczny, kosmetycznym, itp. Koncepcja studiów ma na celu pozyskanie, pogłębienie i ugruntowanie wiedzy w zakresie metod mikrobiologicznych oraz zasad systemowych do zapewnienia higieny, bezpieczeństwa i powtarzalnej jakości wyrobów i usług. Studia adresowane są szczególnie do pracowników laboratoriów przy zakładach produkcyjnych oraz laboratoriów zewnętrznych, osób chcących podjąć pracę w laboratoriach mikrobiologicznych, jak również osób odpowiedzialnych za zapewnienie i zarządzanie procesami wytwarzania produktów spożywczych, farmaceutycznych czy kosmetycznych w kontekście zapewnienia odpowiedniego stanu sanitarnego, bezpieczeństwa mikrobiologicznego i powtarzalnej jakości.
Program studiów obejmuje 200 h zajęć w formie wykładów, ćwiczeń laboratoryjnych oraz ćwiczeń audytoryjnych realizowanych na Wydziale Technologii Żywności SGGW w Warszawie przy współpracy z laboratorium akredytowanym GBA Polska Sp. z o. o.
Warunki rekrutacji
1. Kandydat
Kandydatem na studia podyplomowe może być osoba legitymująca się dyplomem ukończenia studiów co najmniej pierwszego stopnia.
2. Warunki rekrutacji
O przyjęciu na studia decyduje kolejność zgłoszeń, pod warunkiem spełnienia zasad rekrutacji
Przydatne materiały
Adres kontaktowy
Studia podyplomowe “Techniki mikrobiologiczne oraz systemy zarządzania dla zapewnienia higieny, jakości i bezpieczeństwa w praktyce przemysłowej”
Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji
Wydział Technologii Żywności
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
ul. Nowoursynowska 159
02-776 Warszawa
Kierownik studiów
dr hab. Jolanta Kowalska, prof. SGGW
(bud. 32, pok. 1058)
tel. 022 59 37 679
jolanta_kowalska@sggw.edu.pl