Studia Podyplomowe - Techniki mikrobiologiczne oraz systemy zarządzania w praktyce przemysłowej

Rekrutacja na studia podyplomowe trwa do 15.03.2024
w bieżących sprawach prosimy o kontakt z kierownikiem studiów: jolanta_kowalska@sggw.edu.pl

Studia podyplomowe skierowane są do wszystkich osób zainteresowanych zapewnieniem bezpieczeństwa mikrobiologicznego, higieny i jakości w przemyśle spożywczym, farmaceutyczny, kosmetycznym, itp. Koncepcja studiów ma na celu pozyskanie, pogłębienie i ugruntowanie wiedzy w zakresie metod mikrobiologicznych oraz zasad systemowych do zapewnienia higieny, bezpieczeństwa i powtarzalnej jakości wyrobów i usług. Studia adresowane są szczególnie do pracowników laboratoriów przy zakładach produkcyjnych oraz  laboratoriów zewnętrznych, osób chcących podjąć pracę w laboratoriach mikrobiologicznych, jak również osób odpowiedzialnych za zapewnienie i zarządzanie procesami wytwarzania produktów spożywczych, farmaceutycznych czy kosmetycznych w kontekście zapewnienia odpowiedniego stanu sanitarnego, bezpieczeństwa mikrobiologicznego i powtarzalnej jakości.

Program studiów obejmuje 200 h zajęć w formie wykładów, ćwiczeń laboratoryjnych oraz ćwiczeń audytoryjnych  realizowanych na Wydziale Technologii Żywności SGGW w Warszawie przy współpracy z laboratorium akredytowanym GBA Polska Sp. z o. o.

Warunki rekrutacji

1. Kandydat

Kandydatem na studia podyplomowe może być osoba legitymująca się dyplomem ukończenia studiów co najmniej pierwszego stopnia.

2. Warunki rekrutacji

O przyjęciu na studia decyduje kolejność zgłoszeń, pod warunkiem spełnienia zasad rekrutacji

Adres kontaktowy