Podczas Dnia Otwartego Wydziału Technologii Żywności (23.05.2024) odwiedziło nas 150 uczniów szkół ponadpodstwowych.
Goście uczestniczyli w ciekawych warsztatach tematycznych prowadzonych przez pracowników i doktorantów: Owocowo-warzywna przygoda z prądem (Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji Produkcji), Oliwa i oleje tłoczone na zimno (Katedra Technologii i Oceny Żywności), Jakość i metody produkcji czekolady (Katedra Chemii), Wielki świat mikroorganizmów – wykonywanie preparatów drożdży, omówienie znaczenia mikroorganizmów w produkcji żywności (Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności).
O pozytywne wrażenia gości z pobytu u Nas zadbali również sponsorzy tj. Cukiernia Olsza OLBRYSZ Sp.j. oraz Piekarnia Bracia Kowalscy Artur Kowalski Mariusz Kowalski Sp.j.
Już po wydarzeniu otrzymaliśmy wiele podziękowań oraz zapewnień ponownego uczestnictwa w przyszłorocznym Dniu Otwartym Wydziału.