Jest nam niezmiernie miło poinformować, że III miejsce podczas Gali Mistrzów, która odbyła się 17 grudnia, zdobył Michał Pląder – student 4 roku kierunku technologia żywności i żywienia.
Gala Mistrzów, zorganizowana przez Samorząd Studentów SGGW, miała na celu wyłonienie najlepszych prezentacji spośród zwycięzców 14 kategorii tematycznych 51. edycji Przeglądu Dorobku Kół Naukowych SGGW.
Jako członek Koła Naukowego Technologów Żywności (oraz jego wiceprezes) Michał Pląder prowadzi badania w Katedrze Biotechnologii i Mikrobiologoo Żywności naszego wydziału wspólnie z Joanną Sękul. Zdobyli oni finansowanie badań w ramach Konkursu Głównego SGGW w 2023 r. Temat badań to “Charakterystyka potencjału drożdży wyizolowanych z miodów z pasiek miejskich do produkcji miodów pitnych”, a ich opiekunkami były dr inż. Katarzyna Pobiega i dr hab. Anna Kot.
Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!