Przejdź do treści
  • IRK
  • Sylabus SGGW
  • E-HMS
  • Intranet
  • E-SGGW
  • PROJEKTY
  • Cele zrównoważonego rozwoju
  • HR Excellence in Research
  • The Euroleague for Life Sciences (ELLS)
  • Sojusz UNIgreen
  • Poland. Expo2025.Osaka.Kansai
  • pl
    • en
WYDZIAŁ TECHNOLOGII ŻYWNOŚCIWYDZIAŁ TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI
SZKOŁA GŁÓWNA GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO
  • O Wydziale
  • Studia
  • Kontakt
  • Nasz Instytut
  • pl
    • en
Tłumacz języka migowego
  • pl
    • en
  • O Wydziale
  • Studia
  • Kontakt
  • Nasz Instytut
SGGW Witryn / Home / Aktualności / Laboratoria Przyszłości – wyjątkowa oferta dla liceów i techników!
Zapraszamy grupy szkolne z liceów i techników do udziału w cyklu zajęć w ramach Laboratoriów Przyszłości. To wyjątkowa przestrzeń, w której teoria spotyka się z praktyką, a młodzi pasjonaci mogą odkrywać świat poprzez eksperymenty, doświadczenia i nowoczesne technologie.
 
Co czeka uczestników?
  • 12 starannie przygotowanych tematów zajęć, powiązanych z 3 różnymi kierunkami studiów,
  • eksperymenty, które angażują, inspirują i pozwalają poczuć atmosferę prawdziwej pracy naukowca,
  • możliwość rozwijania pasji i odkrywania swoich mocnych stron.
Dzięki zajęciom w Laboratoriach Przyszłości uczniowie:
– sprawdzą, jak wygląda praca w profesjonalnym laboratorium,
– poszerzą swoje zainteresowania i wiedzę,
– będą mogli lepiej zaplanować swoją edukacyjną i zawodową przyszłość.
 
📌 Oferta skierowana jest do licealistów i uczniów techników – młodych ludzi stojących przed wyborem dalszej ścieżki edukacyjnej i zawodowej.
To spotkanie z nauką na długo pozostanie w pamięci i stanie się inspiracją do kolejnych odkryć!
 
Tematy z podziałem na kierunki studiów:
Technologia żywności i żywienie człowieka
  1. Napoje przyszłości w zgodzie z naturą 
  2. Produkty pomidorowe – jak powstają i jak możemy kształtować ich właściwości
  3. Gospodarka obiegu zamkniętego w praktyce. Mufinki konopne – smaczna i zdrowa przekąska.
  4. Steet food – zrób to sam 
 
Towaroznawstwo i marketing żywności
  1. Wegańskie zamienniki produktów mięsnych – hit czy kit?
  2. Prawda i mity o parówkach 
  3. Zamknięte, ale świeże – warsztaty z pakowania
  4. Jajko pod lupą – jak rozpoznać świeżość jaj w domu i w laboratorium 
 
Food Science – Technology and Nutrition
  1. Smart Gummies: Make Your Own Healthy Treats
  2. High protein healthy food made with microbes
  3. Artificial skin made by bacteria
  4. Enzymes and their superpowers – precision molecular robots in food and biotechnology 

← Wybierz swojego Tutora albo Mentora, zapisy na semestr zimowy 2025/2026 → Rozpoczęlismy nowy rok akademicki 2025/2026

Wydział Technologii Żywności
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
ul. Nowoursynowska 159c
budynek 32
02-776 Warszawa

fax. 22 59 37 505

  • Kontakt
  • Deklaracja dostępności
  • POLITYKA COOKIES
  • POLITYKA PRYWATNOŚCI SERWISÓW SGGW
  • RODO
godło

© 1816–2025 SGGW — ALL RIGHTS RESERVED

UE UE


Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka), w tym pliki funkcjonalne, analityczne i reklamowe. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych użytkowników serwisu i wykorzystywanych technologii śledzących dostępne są w „Polityce cookies”. Aby zmienić ustawienia skorzystaj z ustawień swojej przeglądarki, aby wyłączyć pliki cookies kliknij \"Nie wyrażam zgody\".Wyrażam zgodęNie wyrażam zgodyPolityka cookies