Informacje dla kandydatów z niepełnosprawnościami
Wyposażenie Wydziału Technologii Żywności w sprzęt dedykowany studentom z niepełnosprawnościami:
- 3 stanowiska komputerowe dostosowane do potrzeb osób niedowidzących i niedosłyszących
(z zainstalowanym oprogramowaniem specjalnym – rehabilitacyjnym pakietem głosów Ivona, programem udźwiękawiającym i powiększającym ZoomText Magnifier and Reader oraz słuchawkami Edifier) - stanowisko komputerowe z monitorem Optelec TwinView i powiększoną klawiaturą Astra oraz zestawem głośników Edifier ze słuchawkami
- dwa zestawy wspomagające słyszenie w skład których wchodzą pętle indukcyjne, odbiorniki dla studenta i nadajniki dla prowadzącego (System FM Domino Classic) oraz dwa rejestratory z przewodnikiem głosowym Olympus LS P4
- przenośna lupa elektroniczna Snow 10 PRO z systemem optycznego rozpoznawania znaków (OCR)
Zakres możliwych wyzwań jakie może napotkać student z niepełnosprawnością w trakcie studiów na Wydziale Technologii Żywności na kierunkach:
- BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI
- TOWAROZNAWSTWO I MARKETING ŻYWNOŚCI
- TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA
znaleźć można na stronie: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie – Informacje dla kandydatów na studia z niepełnosprawnościami (sggw.edu.pl)
Dodatkowych informacji kandydatom na studia udziela:
Dr Diana Mańko-Jurkowska
Wydziałowy koordynator ds. studentów niepełnosprawnych
Nowoursynowska 159c, bud. 32, pok. 2027
02-776 Warszawa
tel. +48 22 593 76 14