25 maja 2023 r. odbył się Dzień Otwarty naszego wydziału.
Odwiedziły nas grupy ze szkół średnich:
Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 4 w Siedlcach
XXIV LO im. Cypriana Kamila Norwida w Warszawie
Liceum Ogólnokształcące Sapere Aude w Jabłonnej
L LO z Oddziałami Integracyjnymi im. Ruy Barbosy
Uczniowie zapoznali się z naszą ofertą edukacyjną a następnie wzięli udział warsztatach:
- Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności
Wielki świat mikroorganizmów
- Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji
Instrumentalne metody badania tekstury żywności
Zastosowanie technologii druku 3D w produkcji żywności
Zastosowanie technologii druku 3D w produkcji żywności
- Katedra Technologii i Oceny Żywności
Sensoryka & cukier ukryty w żywności
Posmakuj co wytłoczymy z ziarenka
Ciekawostki o mleku i przetworach mlecznych
- Katedra Chemii
Ocena parametrów jakościowych wybranych tłuszczów
Dziękujemy za odwiedziny i mamy nadzieję, że spotkamy się w przyszłości w salach wykładowych w laboratoriach!
Dziękujemy za udział w Dniu Otwartym studentom z Samorządu Studentów Wydziału Technologii Żywności SGGW i Koła Naukowego Technologów Żywności