Gorąco zapraszamy uczniów szkół ponadpodstawowych do udziału w Dniu Otwartym WTŻ!
Podczas wydarzenia uzyskacie informacje na temat studiów na naszym wydziale oraz będziecie mogli wziąć udział w warsztatach, degustacjach i zwiedzić nasz kampus
Program Dnia Otwartego:
10.00-11.00
Prezentacja kierunków studiów: Bezpieczeństwo żywności, Technologia żywności i żywienie człowieka, Towaroznawstwo i marketing żywności, Food Science: Technology and Nutrition (Aula II)
11.00-14.00 Warsztaty (laboratoria WTŻ)
- Instrumentalne metody badania tekstury żywności.
- Zastosowanie technologii druku 3D w produkcji żywności.
- Cukier ukryty w żywności. Jak go oznaczyć?
- Jakość i metody produkcji czekolady.
- Ciekawostki o mleku i przetworach mlecznych.
- Wielki świat mikroorganizmów.
- Ocena parametrów jakościowych wybranych tłuszczów.
14.00-15.00 Zwiedzanie kampusu SGGW
Dodatkowe informacje
Kiedy: 25 maja 2023 r.
Gdzie: Kampus SGGW, ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa, bud. 32
Serdecznie zapraszamy uczniów klas trzecich wraz z opiekunami!
Zapraszamy do rejestrowania wizyt: https://tiny.pl/wztqm
Liczba miejsc ograniczona!
Rejestracja będzie prowadzona do 16 maja, następnie będziemy się kontaktować w celu potwierdzenia zaproszenia (do 18 maja)