Koordynatorzy
Koordynator ds. hospitacji
Koordynator ds. hospitacji – prof. dr hab. Monika Janowicz
Pokój: 1055
Konsultacje: poniedziałek 11:00-12:00, czwartek 8:00-9:00
(22) 59 37 566
monika_janowicz@sggw.edu.plZakres zadań:
– opracowanie przed rozpoczęciem semestru ramowego planu hospitacji oraz przeprowadzenie hospitacji wybranych losowo nauczycieli akademickich oraz doktorantów, a także pracowników spoza Uczelni, na wszystkich kierunkach i stopniach studiów,
– weryfikacja otrzymanych raportów z hospitacji i przedstawienie osobie hospitowanej w celu ustosunkowania się do zamieszczonych uwag,
– w sytuacjach szczególnych organizacja spotkania Dziekana i/lub Prodziekana oraz Dyrektora i/lub Zastępcy Dyrektora Instytutu i przedstawicieli zespołu z pracownikiem hospitowanym, podczas którego podejmowane są działania mające
na celu pomoc pracownikowi w podwyższeniu jakości prowadzonych zajęć dydaktycznych,– przekazywanie koordynatorowi ds. jakości kształcenia pisemnego raportu z przeprowadzonych hospitacji po zakończeniu każdego semestru.
Koordynator ds. jakości kształcenia
Koordynator ds. jakości kształcenia – dr hab. Ewa Majewska
ewa_majewska1@sggw.edu.pl
Tel: 22 59 37 678
Pokój 3/108, budynek 34Zakres zadań:
-koordynowanie działań zespołu roboczego ds. jakości kształcenia,
-nadzór nad zbieraniem danych potrzebnych do funkcjonowania systemu,
-koordynowanie działań mających na celu przygotowanie Wydziału Technologii Żywności do akredytacji,
-analiza ankiet studenckiej oceny pracowników i przedmiotów,
-dokonywanie oceny formularzy dotyczących weryfikacji efektów uczenia się,
-koordynowanie przygotowywania informacji dotyczących jakości kształcenia upowszechnianych środkami elektronicznymi i tradycyjnymi,
– współpraca z koordynatorem ds. mediów elektronicznych w zakresie oprawy wizualnej organizowanych aktywności, ich promocji i relacjonowania w mediach elektronicznych.
Koordynator ds. monitorowania losów absolwentów
Koordynator ds. monitorowania losów absolwentów – dr hab. Grażyna Cacak-Pietrzak
grazyna_cacak_pietrzak@sggw.edu.pl
Tel. 22 5937541
Pokój 032, budynek 32Zakres zadań:
-zbieranie i opracowywanie danych dotyczących losów absolwentów Wydziału Technologii Żywności,
-prowadzenie działań zmierzających do doskonalenia procesu monitorowania losów absolwentów w celu zwiększenia wartości uzyskiwanych danych,
-przygotowywanie informacji dotyczących swojej działalności, upowszechnianych środkami elektronicznymi i tradycyjnymi.
-przekazywanie Dziekanowi wyników badań ankietowych dotyczących losów absolwentów Wydziału Technologii Żywności,
– współpraca z koordynatorem ds. mediów elektronicznych w zakresie oprawy wizualnej organizowanych aktywności, ich promocji i relacjonowania w mediach elektronicznych.
Koordynator ds. ochrony danych osobowych/Lokalny Koordynator Bezpieczeństwa Informacji
Koordynator ds. ochrony danych osobowych/Lokalny Koordynator Bezpieczeństwa Informacji – dr inż. Katarzyna Pobiega
Pokój C1026, b.32
Tel. 22 593 76 64
Zakres zadań:
– współpraca w zakresie przygotowania umów powierzenia/podpowierzenia danych osobowych,
– prowadzenie ewidencji umów powierzenia,
– współprowadzenie rejestrów umów Wydziału w zakresie przetwarzania danych osobowych,
– prowadzenie rejestru upoważnień do przetwarzania danych osobowych w SGGW (WTŻ),
– prowadzenie okresowych przeglądów zasad ochrony danych osobowych WTŻ.
Koordynator ds. organizacji Dni SGGW
Koordynator ds. organizacji Dni SGGW – dr inż. Bartosz Kruszewski
Pokój: C25
(22) 59 37 520
bartosz_kruszewski@sggw.edu.plZakres zadań:
– kontakt z przedstawicielami otoczenia społeczno-gospodarczego Wydziału w celu zapewnienia współpracy przy organizacji Dni SGGW,
– organizacja stoiska Wydziału Technologii Żywności/Instytutu Nauk o Żywności podczas Dni SGGW,
– kontrola realizacji wydatków podczas Dni SGGW,
– współpraca z koordynatorem ds. mediów elektronicznych w zakresie oprawy wizualnej organizowanych aktywności, ich promocji i relacjonowania w mediach elektronicznych.
Koordynatorzy ds. praktyk
Koordynatorzy WTŻ ds. praktyk na poszczególnych kierunkach:
Dr inż. Karolina Kraśniewska – na kierunku bezpieczeństwo żywności
Tel. 22 593 76 69, budynek 32, p. 1025
E-mail: karolina_krasniewska@sggw.edu.plDr hab inż. Sabina Galus – na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka
Tel. 22 593 75 79, budynek 32, p. 1022
E-mail: sabina_galus@sggw.edu.plDr inż. Andrzej Cendrowski – na kierunku towaroznawstwo w biogospodarce
Tel. 22 593 75 24, budynek 32, p. 24
E-mail: andrzej_cendrowski@sggw.edu.plZakres zadań:
· opracowywanie zasad odbywania praktyk w sposób właściwy dla kierunku studiów,
· informowanie studentów o zasadach odbywania praktyk,
· nadzór nad procesem odbywania praktyk,
· rozpatrywanie ze współpracy z Prodziekanem wniosków studentów związanych z odbywaniem praktyk,
· przygotowywanie informacji dotyczących swojej działalności, upowszechnianych środkami elektronicznymi i tradycyjnymi,
· dokonywanie wpisów do systemu eHMS,
· współpraca z koordynatorem ds. mediów elektronicznych w zakresie oprawy wizualnej organizowanych aktywności, ich promocji i relacjonowania w mediach elektronicznych.
Koordynator ds. kontaktu z kandydatami
Koordynator ds. kontaktu z kandydatami – dr inż. Anna Florowska
Katedra Technologii i Oceny Żywności Zakład Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych
Pokój: C2025, bud. 32
Tel.: (22) 59 37 549
e-mail: anna_florowska@sggw.edu.plZakres zadań:
– nadzór nad komunikacją z kandydatami na studia i prezentacją oferty dydaktycznej Wydziału,
– organizacja spotkań z kandydatami na Wydziale i stoiska w ramach spotkań uczelnianych,
– organizacja aktywności dydaktycznych skierowanych do młodzieży,
– nadzór nad zakupem materiałów używanych w promocji,
– współpraca z koordynatorem ds. mediów elektronicznych w zakresie oprawy wizualnej organizowanych aktywności, ich promocji i relacjonowania w mediach elektronicznych.
Koordynator ds. mediów elektronicznych
dr hab. Katarzyna Samborska, prof. SGGW
Pokój: 050, bud. 32
(22) 59 37 569
katarzyna_samborska@sggw.edu.plZakres zadań:
– przygotowywanie spójnej identyfikacji wizualnej Wydziału i rozwiązań graficznych w działalności informacyjnej lub okolicznościowej Wydziału,
– nadzór nad stroną internetową i mediami elektronicznymi Wydziału,
– współpraca z wydziałowymi koordynatorami oraz innymi osobami podejmującymi aktywności na rzecz Wydziału w zakresie oprawy wizualnej organizowanych aktywności, ich promocji i relacjonowania w mediach elektronicznych.
Koordynator ds. równego traktowania studentów
Koordynator ds. równego traktowania studentów – dr hab. Dorota Derewiaka
dorota_derewiaka@sggw.edu.pl
Tel: 22 59377685
Pokój 3/104 (III piętro), budynek 34Zakres zadań:
– upowszechnianie wiedzy oraz zbieranie informacji na temat równego traktowania studentów Wydziału Technologii Żywności,
– podejmowanie działań zmierzających do wyjaśniania zgłoszonych sytuacji dotyczących naruszenia zasad równego traktowania studentów (zarówno przez studentów, jak i osoby prowadzące zajęcia ze studentami),
– przekazywanie Dziekanowi i Prodziekanowi informacji na temat sytuacji, które wskazują na możliwość nieprzestrzegania równego traktowania oraz podejmowanie dalszych wspólnych działań uświadamiających i zapobiegających,
– współpraca z koordynatorem ds. mediów elektronicznych w zakresie oprawy wizualnej organizowanych aktywności, ich promocji i relacjonowania w mediach elektronicznych.
Koordynator ds. studentów niepełnosprawnych
Koordynator ds. studentów niepełnosprawnych – dr Diana Mańko-Jurkowska
diana_manko_jurkowska@sggw.edu.pl
Tel: 22 593 76 14
Pokój 2027, budynek 32Zakres zadań:
– informowanie osób z niepełnosprawnościami i osób z innymi szczególnymi potrzebami o możliwości korzystania ze wsparcia, w tym w dostępie do określonych uprawnień i usług oraz wskazania jednostek/osób odpowiedzialnych na Wydziale za zapewnienie dostępności w określonych obszarach;
– informowanie o czynnikach szkodliwych, uciążliwych, lub niebezpiecznych dla zdrowia, oraz innych wyzwaniach związanych z podjęciem kształcenia na poszczególnych kierunkach na Wydziale;
– udzielanie informacji o stypendiach i innych formach pomocy materialnych gwarantowanych dla studentów z niepełnosprawnościami,
– udzielanie pomocy pracownikom Wydziału, prowadzącym zajęcia dydaktyczne,
w których biorą udział studenci z niepełnosprawnościami,– podejmowanie działań zmierzających do likwidacji barier architektonicznych
i psychologicznych uniemożliwiających studentom z niepełnosprawnościami oraz studentom z innymi szczególnymi potrzebami udział w życiu społeczności akademickiej,– podejmowanie działań mających na celu kształtowanie wśród pracowników Wydziału prawidłowych postaw wobec osób z niepełnosprawnościami,
– informowanie BOND o wszelkich nieprawidłowościach, zdarzeniach, okolicznościach, mogących mieć wpływ na dostępność oraz sytuację osób ze szczególnymi potrzebami korzystających z zasobów i usług SGGW.
Koordynatorzy ds. stypendiów
Koordynatorzy WTŻ ds. stypendiów na poszczególnych kierunkach:
- dr hab. Hanna Kowalska, prof. SGGW – koordynator ds. stypendiów na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
- dr inż. Beata Drużyńska – koordynator ds. stypendiów na kierunku Bezpieczeństwo Żywności
- dr inż. Elwira Worobiej – koordynator ds. stypendiów na kierunku Towaroznawstwo/Towaroznawstwo w Biogospodarce
Zakres zadań:
– koordynowanie działań prowadzonych w ramach procesu przyznawania stypendiów socjalnych i zapomóg studentom wskazanego kierunku studiów;
– rozpatrywanie wniosków stypendialnych i o zapomogi;
– przygotowanie sprawozdań rocznych.
Koordynator ds. współpracy międzynarodowej
Koordynator ds. współpracy międzynarodowej – dr hab. Magdalena Wirkowska-Wojdyła
magdalena_wirkowska@sggw.edu.pl
Tel: 22 5937606
Pokój 0101 (przyziemie), budynek 23Zakres działań:
– organizowanie rekrutacji na studia wymienne w ramach programu Erasmus+,
– współpraca przy organizowaniu wymiany międzynarodowej kadry dydaktycznej,
– organizowanie pobytu nauczycieli akademickich przyjeżdżających w ramach „Staff mobility for teaching”,
– współpraca z uczelniami partnerskimi w zakresie dydaktyki,
– organizowanie pobytu oficjalnych delegacji zagranicznych,
– koordynowanie oferty dydaktycznej Wydziału dla studentów obcojęzycznych,
– współpraca podczas projektowania studiów prowadzonych w języku angielskim,
– współpraca z koordynatorem ds. mediów elektronicznych w zakresie oprawy wizualnej organizowanych aktywności, ich promocji i relacjonowania w mediach elektronicznych.
Koordynator ds. współpracy z pracodawcami
Koordynator ds. współpracy z pracodawcami – dr hab. Agata Marzec, prof. SGGW
agata_marzec@sggw.edu.pl
Tel: 22 59 375 65
Pokój 1042, budynek 32Zakres zadań:
– monitorowanie współpracy Wydziału z podmiotami otoczenia społeczno-gospodarczego,
– koordynowanie oferty dydaktycznej we współpracy z podmiotami otoczenia-gospodarczego,
– zestawienie podpisanych porozumień o współpracy i dokumentowanie działalności pracowników Wydziału z zakresu współpracy z interesariuszami zewnętrznymi,
– uaktualnianie bazy adresowej oraz korespondencja z osobami z otoczenia gospodarczego współpracującymi z Wydziałem,
– budowanie relacji w środowisku społeczno-gospodarczym poprzez reprezentację Wydziału na targach , konferencjach i spotkaniach,
– opracowanie rocznego sprawozdania ze współpracy Wydziału z otoczeniem społeczno-gospodarczym,
– współpraca z koordynatorem ds. mediów elektronicznych w zakresie oprawy wizualnej organizowanych aktywności, ich promocji i relacjonowania w mediach elektronicznych.
Koordynator ds. zasobów biblioteczno-informacyjnych
Koordynator ds. zasobów biblioteczno-informacyjnych – dr hab. Joanna Bryś, prof. SGGW
Pokój: 099, bud. 23
Konsultacje: wtorek 11:00-13:00
(22) 59 37 615
joanna_brys@sggw.edu.plZakres zadań:
– zbieranie informacji dotyczących zasobów bibliotecznych, upowszechnianych środkami elektronicznymi i tradycyjnymi,
– kontakt z pracownikami Biblioteki SGGW oraz z pracownikami Wydawnictwa SGGW,
– kontakt z pracownikami Instytutu Nauk o Żywności oraz starostami studentów Wydziału Technologii i Żywności w celu informowania o aktualnych sprawach bibliotecznych,
– rozwiązywanie problemów związanych z dostępnością do zasobów bibliotecznych,
– przeprowadzanie corocznej ankiety przesyłanej do opiekunów studentów WTŻ,
a także do starostów roczników, dotyczącej dostępu do zasobów bibliotecznych
i informacyjnych,
– współpraca z koordynatorem ds. mediów elektronicznych w zakresie oprawy wizualnej organizowanych aktywności, ich promocji i relacjonowania w mediach elektronicznych.