Koordynatorzy

  • Koordynator ds. hospitacji

    Koordynator ds. hospitacji – prof. dr hab. Monika Janowicz
    Pokój: 1055
    Konsultacje: poniedziałek 11:00-12:00, czwartek 8:00-9:00
    (22) 59 37 566
    monika_janowicz@sggw.edu.pl

    Zakres zadań:

    – opracowanie przed rozpoczęciem semestru ramowego planu hospitacji oraz przeprowadzenie hospitacji wybranych losowo nauczycieli akademickich oraz doktorantów, a także pracowników spoza Uczelni, na wszystkich kierunkach i stopniach studiów,

    – weryfikacja otrzymanych raportów z hospitacji i przedstawienie osobie hospitowanej w celu ustosunkowania się do zamieszczonych uwag,

    – w sytuacjach szczególnych organizacja spotkania Dziekana i/lub Prodziekana oraz Dyrektora i/lub Zastępcy Dyrektora Instytutu i przedstawicieli zespołu z pracownikiem hospitowanym, podczas którego podejmowane są działania mające
    na celu pomoc pracownikowi w podwyższeniu jakości prowadzonych zajęć dydaktycznych,

    – przekazywanie koordynatorowi ds. jakości kształcenia pisemnego raportu z przeprowadzonych hospitacji po zakończeniu każdego semestru.

  • Koordynator ds. jakości kształcenia

    Koordynator ds. jakości kształcenia – dr hab. Ewa Majewska

    ewa_majewska1@sggw.edu.pl
    Tel: 22 59 37 678
    Pokój 3/108, budynek 34

    Zakres zadań:

    -koordynowanie działań zespołu roboczego ds. jakości kształcenia,

    -nadzór nad zbieraniem danych potrzebnych do funkcjonowania systemu,

    -koordynowanie działań mających na celu przygotowanie Wydziału Technologii Żywności do akredytacji,

    -analiza ankiet studenckiej oceny pracowników i przedmiotów,

    -dokonywanie oceny formularzy dotyczących weryfikacji efektów uczenia się,

    -koordynowanie przygotowywania informacji dotyczących jakości kształcenia upowszechnianych środkami elektronicznymi i tradycyjnymi,

    – współpraca z koordynatorem ds. mediów elektronicznych w zakresie oprawy wizualnej organizowanych aktywności, ich promocji i relacjonowania w mediach elektronicznych.

  • Koordynator ds. monitorowania losów absolwentów

    Koordynator ds. monitorowania losów absolwentów – dr hab. Grażyna Cacak-Pietrzak

    grazyna_cacak_pietrzak@sggw.edu.pl
    Tel. 22 5937541
    Pokój 032, budynek 32

    Zakres zadań:

    -zbieranie i opracowywanie danych dotyczących losów absolwentów Wydziału Technologii Żywności,

    -prowadzenie działań zmierzających do doskonalenia procesu monitorowania losów absolwentów w celu zwiększenia wartości uzyskiwanych danych,

    -przygotowywanie informacji dotyczących swojej działalności, upowszechnianych środkami elektronicznymi i tradycyjnymi.

    -przekazywanie Dziekanowi wyników badań ankietowych dotyczących losów absolwentów Wydziału Technologii Żywności,

    – współpraca z koordynatorem ds. mediów elektronicznych w zakresie oprawy wizualnej organizowanych aktywności, ich promocji i relacjonowania w mediach elektronicznych.

  • Koordynator ds. ochrony danych osobowych/Lokalny Koordynator Bezpieczeństwa Informacji

    Koordynator ds. ochrony danych osobowych/Lokalny Koordynator Bezpieczeństwa Informacji – dr inż. Katarzyna Pobiega

    Pokój C1026, b.32

    Tel. 22 593 76 64

    katarzyna_pobiega@sggw.edu.pl

    Zakres zadań:

    – współpraca w zakresie przygotowania umów powierzenia/podpowierzenia danych osobowych,

    – prowadzenie ewidencji umów powierzenia,

    – współprowadzenie rejestrów umów Wydziału w zakresie przetwarzania danych osobowych,

    – prowadzenie rejestru upoważnień do przetwarzania danych osobowych w SGGW (WTŻ),

    – prowadzenie okresowych przeglądów zasad ochrony danych osobowych WTŻ.

  • Koordynator ds. organizacji Dni SGGW

    Koordynator ds. organizacji Dni SGGW – dr inż. Bartosz Kruszewski
    Pokój: C25
    (22) 59 37 520
    bartosz_kruszewski@sggw.edu.pl

    Zakres zadań:

    – kontakt z przedstawicielami otoczenia społeczno-gospodarczego Wydziału w celu zapewnienia współpracy przy organizacji Dni SGGW,

    – organizacja stoiska Wydziału Technologii Żywności/Instytutu Nauk o Żywności podczas Dni SGGW,

    – kontrola realizacji wydatków podczas Dni SGGW,

    – współpraca z koordynatorem ds. mediów elektronicznych w zakresie oprawy wizualnej organizowanych aktywności, ich promocji i relacjonowania w mediach elektronicznych.

  • Koordynatorzy ds. praktyk

    Koordynatorzy WTŻ ds. praktyk na poszczególnych kierunkach:

    Dr inż. Karolina Kraśniewska – na kierunku bezpieczeństwo żywności

    Tel. 22 593 76 69, budynek 32, p. 1025
    E-mail: karolina_krasniewska@sggw.edu.pl

     Dr hab inż. Sabina Galus – na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka

    Tel. 22 593 75 79, budynek 32, p. 1022
    E-mail: sabina_galus@sggw.edu.pl

    Dr inż. Andrzej Cendrowski – na kierunku towaroznawstwo w biogospodarce

    Tel. 22 593 75 24, budynek 32, p. 24
    E-mail: andrzej_cendrowski@sggw.edu.pl

    Zakres zadań:

    · opracowywanie zasad odbywania praktyk w sposób właściwy dla kierunku studiów,
    · informowanie studentów o zasadach odbywania praktyk,
    · nadzór nad procesem odbywania praktyk,
    · rozpatrywanie ze współpracy z Prodziekanem wniosków studentów związanych z odbywaniem praktyk,
    · przygotowywanie informacji dotyczących swojej działalności, upowszechnianych środkami elektronicznymi i tradycyjnymi,
    · dokonywanie wpisów do systemu eHMS,
    · współpraca z koordynatorem ds. mediów elektronicznych w zakresie oprawy wizualnej organizowanych aktywności, ich promocji i relacjonowania w mediach elektronicznych.

  • Koordynator ds. kontaktu z kandydatami

    Koordynator ds. kontaktu z kandydatami – dr inż. Anna Florowska

    Katedra Technologii i Oceny Żywności Zakład Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych

    Pokój: C2025, bud. 32
    Tel.: (22) 59 37 549
    e-mail: anna_florowska@sggw.edu.pl

    Zakres zadań:

    – nadzór nad komunikacją z kandydatami na studia i prezentacją oferty dydaktycznej Wydziału,

    – organizacja spotkań z kandydatami na Wydziale i stoiska w ramach spotkań uczelnianych,

    – organizacja aktywności dydaktycznych skierowanych do młodzieży,

    – nadzór nad zakupem materiałów używanych w promocji,

    – współpraca z koordynatorem ds. mediów elektronicznych w zakresie oprawy wizualnej organizowanych aktywności, ich promocji i relacjonowania w mediach elektronicznych.

  • Koordynator ds. mediów elektronicznych

    dr hab. Katarzyna Samborska, prof. SGGW

    Pokój: 050, bud. 32
    (22) 59 37 569
    katarzyna_samborska@sggw.edu.pl

    Zakres zadań:

    – przygotowywanie spójnej identyfikacji wizualnej Wydziału i rozwiązań graficznych w działalności informacyjnej lub okolicznościowej Wydziału,

    – nadzór nad stroną internetową i mediami elektronicznymi Wydziału,

    – współpraca z wydziałowymi koordynatorami oraz innymi osobami podejmującymi aktywności na rzecz Wydziału w zakresie oprawy wizualnej organizowanych aktywności, ich promocji i relacjonowania w mediach elektronicznych.

  • Koordynator ds. równego traktowania studentów

    Koordynator ds. równego traktowania studentów – dr hab. Dorota Derewiaka

    dorota_derewiaka@sggw.edu.pl
    Tel: 22 59377685
    Pokój 3/104 (III piętro), budynek 34

    Zakres zadań:

    – upowszechnianie wiedzy oraz zbieranie informacji na temat równego traktowania studentów Wydziału Technologii Żywności,

    – podejmowanie działań zmierzających do wyjaśniania zgłoszonych sytuacji dotyczących naruszenia zasad równego traktowania studentów (zarówno przez studentów, jak i osoby prowadzące zajęcia ze studentami),

    – przekazywanie Dziekanowi i Prodziekanowi informacji na temat sytuacji, które wskazują na możliwość nieprzestrzegania równego traktowania oraz podejmowanie dalszych wspólnych działań uświadamiających i zapobiegających,

    – współpraca z koordynatorem ds. mediów elektronicznych w zakresie oprawy wizualnej organizowanych aktywności, ich promocji i relacjonowania w mediach elektronicznych.

  • Koordynator ds. studentów niepełnosprawnych

    Koordynator ds. studentów niepełnosprawnych – dr Diana Mańko-Jurkowska

    diana_manko_jurkowska@sggw.edu.pl
    Tel: 22 593 76 14
    Pokój 2027, budynek 32

    Zakres zadań:

    – informowanie osób z niepełnosprawnościami i osób z innymi szczególnymi potrzebami o możliwości korzystania ze wsparcia, w tym w dostępie do określonych uprawnień i usług oraz wskazania jednostek/osób odpowiedzialnych na Wydziale za zapewnienie dostępności w określonych obszarach;

    – informowanie o czynnikach szkodliwych, uciążliwych, lub niebezpiecznych dla zdrowia, oraz innych wyzwaniach związanych z podjęciem kształcenia na poszczególnych kierunkach na Wydziale;

    – udzielanie informacji o stypendiach i innych formach pomocy materialnych gwarantowanych dla studentów z niepełnosprawnościami,

    – udzielanie pomocy pracownikom Wydziału, prowadzącym zajęcia dydaktyczne,
    w których biorą udział studenci z niepełnosprawnościami,

    – podejmowanie działań zmierzających do likwidacji barier architektonicznych
    i psychologicznych uniemożliwiających studentom z niepełnosprawnościami oraz studentom z innymi szczególnymi potrzebami udział w życiu społeczności akademickiej,

    – podejmowanie działań mających na celu kształtowanie wśród pracowników Wydziału prawidłowych postaw wobec osób z niepełnosprawnościami,

    – informowanie BOND o wszelkich nieprawidłowościach, zdarzeniach, okolicznościach, mogących mieć wpływ na dostępność oraz sytuację osób ze szczególnymi potrzebami korzystających z zasobów i usług SGGW.

  • Koordynatorzy ds. stypendiów

    Koordynatorzy WTŻ ds. stypendiów na poszczególnych kierunkach:

    • dr hab. Hanna Kowalska, prof. SGGW – koordynator ds. stypendiów na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
    • dr inż. Beata Drużyńska – koordynator ds. stypendiów na kierunku Bezpieczeństwo Żywności
    • dr inż. Elwira Worobiej – koordynator ds. stypendiów na kierunku Towaroznawstwo/Towaroznawstwo w Biogospodarce

    Zakres zadań:

    – koordynowanie działań prowadzonych w ramach procesu przyznawania stypendiów socjalnych i zapomóg studentom wskazanego kierunku studiów;

    – rozpatrywanie wniosków stypendialnych i o zapomogi;

    – przygotowanie sprawozdań rocznych.

  • Koordynator ds. współpracy międzynarodowej

    Koordynator ds. współpracy międzynarodowej – dr hab. Magdalena Wirkowska-Wojdyła

    magdalena_wirkowska@sggw.edu.pl
    Tel: 22 5937606
    Pokój 0101 (przyziemie), budynek 23

    Zakres działań:

    – organizowanie rekrutacji na studia wymienne w ramach programu Erasmus+,

    – współpraca przy organizowaniu wymiany międzynarodowej kadry dydaktycznej,

    – organizowanie pobytu nauczycieli akademickich przyjeżdżających w ramach „Staff mobility for teaching”,

    – współpraca z uczelniami partnerskimi w zakresie dydaktyki,

    – organizowanie pobytu oficjalnych delegacji zagranicznych,

    – koordynowanie oferty dydaktycznej Wydziału dla studentów obcojęzycznych,

    – współpraca podczas projektowania studiów prowadzonych w języku angielskim,

    – współpraca z koordynatorem ds. mediów elektronicznych w zakresie oprawy wizualnej organizowanych aktywności, ich promocji i relacjonowania w mediach elektronicznych.

  • Koordynator ds. współpracy z pracodawcami

    Koordynator ds. współpracy z pracodawcami – dr hab. Agata Marzec, prof. SGGW

    agata_marzec@sggw.edu.pl
    Tel: 22 59 375 65
    Pokój 1042, budynek 32

    Zakres zadań:

    – monitorowanie współpracy Wydziału z podmiotami otoczenia społeczno-gospodarczego,

    – koordynowanie oferty dydaktycznej we współpracy z podmiotami otoczenia-gospodarczego,

    – zestawienie podpisanych porozumień o współpracy i dokumentowanie działalności pracowników Wydziału z zakresu współpracy z interesariuszami zewnętrznymi,

    – uaktualnianie bazy adresowej oraz korespondencja z osobami z otoczenia gospodarczego współpracującymi z Wydziałem,

    – budowanie relacji w środowisku społeczno-gospodarczym poprzez reprezentację Wydziału na targach , konferencjach i spotkaniach,

    – opracowanie rocznego sprawozdania ze współpracy Wydziału z otoczeniem społeczno-gospodarczym,

    – współpraca z koordynatorem ds. mediów elektronicznych w zakresie oprawy wizualnej organizowanych aktywności, ich promocji i relacjonowania w mediach elektronicznych.

  • Koordynator ds. zasobów biblioteczno-informacyjnych

    Koordynator ds. zasobów biblioteczno-informacyjnych – dr hab. Joanna Bryś, prof. SGGW
    Pokój: 099, bud. 23
    Konsultacje: wtorek 11:00-13:00
    (22) 59 37 615
    joanna_brys@sggw.edu.pl

    Zakres zadań:

    – zbieranie informacji dotyczących zasobów bibliotecznych, upowszechnianych środkami elektronicznymi i tradycyjnymi,
    – kontakt z pracownikami Biblioteki SGGW oraz z pracownikami Wydawnictwa SGGW,
    – kontakt z pracownikami Instytutu Nauk o Żywności oraz starostami studentów Wydziału Technologii i Żywności w celu informowania o aktualnych sprawach bibliotecznych,
    – rozwiązywanie problemów związanych z dostępnością do zasobów bibliotecznych,
    – przeprowadzanie corocznej ankiety przesyłanej do opiekunów studentów WTŻ,
    a także do starostów roczników, dotyczącej dostępu do zasobów bibliotecznych
    i informacyjnych,
    – współpraca z koordynatorem ds. mediów elektronicznych w zakresie oprawy wizualnej organizowanych aktywności, ich promocji i relacjonowania w mediach elektronicznych.