Koło Naukowe Technologów Żywności
Sukcesy KNTŻ
2022/2023
Wyróżnienia na XXVII Sesji Naukowej Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności “Rozwój Nauk o Żywności. Zrównoważona przyszłość”:
Magdalena Trusińska – wyróznienie za referat pt. “METODY OTRZYMYWANIA ALTERNATYW RYB”
Michał Pląder wyróżnienie za referat “IDENTYFIKACJA I OCENA ZDOLNOŚCI FERMENTACYJNYCH DROŻDŻY WYIZOLOWANYCH Z MIODÓW Z PASIEK MIEJSKICH”.
Wyróznienia i nagordy na Przeglądzie Działalności Kół Naukowych SGGW:
2021/2022:
3 wyróżnienia prezentacji i e-posterów na VII Sympozjum Inżynierii Żywności (czerwiec 2022, Warszawa)
I i III miejsca przyznane przez komisję Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności oraz II miejsce przyznane przez komisję Komitetu Naukowego na III Międzynarodowym Sympozjum Studenckim Kół Naukowych „Środowisko-Roślina-Zwierzę-Produkt” organizowanym przez Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
I i III miejsce na XLVIII Przeglądzie Dorobku Kół Naukowych SGGW
III miejsce na Ogólnopolskiej Konferencji Studentów i Doktorantów „Żywność. Żywienie. Rynek. Innowacje w Nauce i Praktyce”
Laureaci II edycji programu “Studenckie koła naukowe tworzą innowacje”
Współorganizowanie wydarzenia “Poznaj EIT Food i rozwiń się w branży rolno-spożywczej!”
Współorganizowanie cyklu webinariów z firmą DANONE “Meet DANONE”
w 2021 r. – 2 nagrody na XLVIII Przeglądzie Dorobku Kół Naukowych SGGW
w 2021 r. – III miejsce na Ogólnopolskiej Konferencji Studentów i Doktorantów pt. „Żywność. Żywienie. Rynek. Innowacje w Nauce i Praktyce”.
W poprzednich latach:
W 2020 na XLIX Międzynarodowym Seminarium Kół Naukowych w Olsztynie Koło Naukowe Technologów Żywności dostało najwięcej nagród i wyróżnień ze wszystkich kół, które brały udział w wydarzeniu
W 2019 r. na Przeglądzie Kół Naukowych SGGW KNTŻ wystawiło najwięcej prac – 25, z czego otrzymało 4 nagrody i 4 wyróżnienia
W 2018 r. KNTŻ otrzymało pierwsze miejsce podczas XLV Przeglądu Dorobku Kół Naukowych SGGW