Koło Naukowe Technologów Żywności

Sukcesy KNTŻ

2022/2023

Wyróżnienia na XXVII Sesji Naukowej Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności “Rozwój Nauk o Żywności. Zrównoważona przyszłość”:

Magdalena Trusińska – wyróznienie za referat pt. “METODY OTRZYMYWANIA ALTERNATYW RYB”

Michał Pląder wyróżnienie za referat “IDENTYFIKACJA I OCENA ZDOLNOŚCI FERMENTACYJNYCH DROŻDŻY WYIZOLOWANYCH Z MIODÓW Z PASIEK MIEJSKICH”. 

 

Wyróznienia i nagordy na Przeglądzie Działalności Kół Naukowych SGGW:

🌿Aleksandra Pastuszka – III miejsce w sekcji BIOINŻYNIERIA – “Ocena jakościowa makuchów konopnych w aspekcie ich waloryzacji”

🐠Magdalena Trusińska – III miejsce w sekcji INŻYNIERIA – “Zastosowanie technologii druku trówymiarowego w produkcji roślinnych analogów produktów pochodzenia zwierzęcego”

🌿Julia Niemira, Sylwia Uzdowska, Gabriela Łukasik – wyróżnienie w sekcji INŻYNIERIA – “Bezglutenowe przekąski warzywne typu crispbread”

🎃Natalia Dąbal – wyróżnienie w sesji posterowej – “Charakterystyka oleju wyodrębnionego z prażonych pestek dyni”

2021/2022:

3 wyróżnienia prezentacji i e-posterów na VII Sympozjum Inżynierii Żywności (czerwiec 2022, Warszawa)

I i III miejsca przyznane przez komisję Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności oraz II miejsce przyznane przez komisję Komitetu Naukowego na III Międzynarodowym Sympozjum Studenckim Kół Naukowych „Środowisko-Roślina-Zwierzę-Produkt” organizowanym przez Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

I i III miejsce na XLVIII Przeglądzie Dorobku Kół Naukowych SGGW 

III miejsce na Ogólnopolskiej Konferencji Studentów i Doktorantów „Żywność. Żywienie. Rynek. Innowacje w Nauce i Praktyce”

Laureaci II edycji programu “Studenckie koła naukowe tworzą innowacje”

Współorganizowanie wydarzenia “Poznaj EIT Food i rozwiń się w branży rolno-spożywczej!”

Współorganizowanie cyklu webinariów z firmą DANONE “Meet DANONE”

w 2021 r. – 2 nagrody na XLVIII Przeglądzie Dorobku Kół Naukowych SGGW

w 2021 r. – III miejsce na Ogólnopolskiej Konferencji Studentów i Doktorantów pt. „Żywność. Żywienie. Rynek. Innowacje w Nauce i Praktyce”. 

W poprzednich latach:

W 2020 na XLIX Międzynarodowym Seminarium Kół Naukowych w Olsztynie Koło Naukowe Technologów Żywności dostało najwięcej nagród i wyróżnień ze wszystkich kół, które brały udział w wydarzeniu

W 2019 r. na Przeglądzie Kół Naukowych SGGW KNTŻ wystawiło najwięcej prac – 25, z czego otrzymało 4 nagrody i 4 wyróżnienia

W 2018 r. KNTŻ otrzymało pierwsze miejsce podczas XLV Przeglądu Dorobku Kół Naukowych SGGW