Koło Naukowe Zarządzania Jakością
O naszym Kole
KNZJ działa przy Wydziale Technologii Żywności od 2012 r., zrzeszając najbardziej aktywnych studentów zainteresowanych poszerzaniem swojej wiedzy na temat jakości żywności, w tym jej bezpieczeństwa i zarządzania jakością oraz zdobywaniem doświadczenia zarówno naukowego, jak i organizacyjnego.
Działalność KNZJ skierowana jest do studentów Wydziału Technologii Żywności wszystkich trzech kierunków. Tu liczą się nie tylko umiejętności i wiedza, ale też głowa pełna pomysłów. W ich realizacji pomaga studentom zarówno opiekun koła, ale także zespół pracowników WTŻ. KNZJ to nie tylko projekty i publikacje, ale także seminaria, konferencje i targi, gdzie można pogłębiać wiedzę i znajdywać inspiracje do dalszego działania.
Do najważniejszych aktywności KNZJ można zaliczyć prowadzenie prac naukowo-badawczych, których wyniki prezentowane były jak dotąd przede wszystkim na corocznych Przeglądach Dorobku Kół Naukowych SGGW, jak i innych konferencjach krajowych.
W grudniu 2017 r. członkowie KNZJ zdobyli dwie nagrody w kategorii referat za prezentację swoich prac badawczych na Przeglądzie Dorobku Kół Naukowych SGGW:
· II nagroda za referat pt. “Badanie substancji bioaktywnych w sokach owocowych przeznaczonych dla różnych grup konsumenckich”,
· III nagroda za referat pt. „Porzeczka do mięs – nowy dodatek do wyrobów mięsnych”.
Działalność
W okresie od IX.2019 r. do X.2020 r. działalność KNZJ była zawieszona przez wzgląd na brak zainteresowanych studentów do działalności w nim.
Od listopada 2020 r. KNZJ wznowiło swoją działalność!
Chętnych studentów do podjęcia działalności w kole zapraszamy do kontaktu z prezesem, wiceprezesem lub opiekunem koła.
Zarząd KNZJ
Galeria
Adres kontaktowy
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Nowoursynowska 159C
02-776 Warszawa
OPIEKUN KOŁA
dr inż. Bartosz Kruszewski
Instytut Nauk o Żywności
Katedra Technologii i Oceny Żywności
Zakład Technologii Owoców, Warzyw i Zbóż
bartosz_kruszewski@sggw.edu.pl
tel. +48 22 593 76 86