Koło Naukowe Zarządzania Jakością

O naszym Kole

KNZJ działa przy Wydziale Technologii Żywności od 2012 r., zrzeszając najbardziej aktywnych studentów zainteresowanych poszerzaniem swojej wiedzy na temat jakości żywności, w tym jej bezpieczeństwa i zarządzania jakością oraz zdobywaniem doświadczenia zarówno naukowego, jak i organizacyjnego.

 

Działalność KNZJ skierowana jest do studentów Wydziału Technologii Żywności wszystkich trzech kierunków. Tu liczą się nie tylko umiejętności i wiedza, ale też głowa pełna pomysłów. W ich realizacji pomaga studentom zarówno opiekun koła, ale także zespół pracowników WTŻ. KNZJ to nie tylko projekty i publikacje, ale także seminaria, konferencje i targi, gdzie można pogłębiać wiedzę i znajdywać inspiracje do dalszego działania.

 

Do najważniejszych aktywności KNZJ można zaliczyć prowadzenie prac naukowo-badawczych, których wyniki prezentowane były jak dotąd przede wszystkim na corocznych Przeglądach Dorobku Kół Naukowych SGGW, jak i innych konferencjach krajowych.

 

W grudniu 2017 r. członkowie KNZJ zdobyli dwie nagrody w kategorii referat za prezentację swoich prac badawczych na Przeglądzie Dorobku Kół Naukowych SGGW:

· II nagroda za referat pt. “Badanie substancji bioaktywnych w sokach owocowych przeznaczonych dla różnych grup konsumenckich”,

· III nagroda za referat pt. „Porzeczka do mięs – nowy dodatek do wyrobów mięsnych”.

Działalność

W okresie od IX.2019 r. do X.2020 r. działalność KNZJ była zawieszona przez wzgląd na brak zainteresowanych studentów do działalności w nim.

Od listopada 2020 r. KNZJ wznowiło swoją działalność!

Chętnych studentów do podjęcia działalności w kole zapraszamy do kontaktu z prezesem, wiceprezesem lub opiekunem koła.

Zarząd KNZJ

Karolina Nadolnik

karola.nadolnik@onet.pl

Prezes

Jan Laskowski

jml.laskowski@gmail.co

Wiceprezes

Galeria

Adres kontaktowy