Gorąco zapraszamy uczniów szkół ponadpodstawowych do udziału w Dniu Otwartym WTŻ!

Podczas wydarzenia uzyskacie informacje na temat studiów na naszym wydziale oraz będziecie mogli wziąć udział w warsztatach, degustacjach i zwiedzić nasz kampus.
Serdecznie zapraszamy uczniów klas 3 liceum i 4 technikum wraz z opiekunami!
Program
10.00-11.00 Prezentacja kierunków studiów: Bezpieczeństwo żywności, Technologia żywności i żywienie człowieka, Towaroznawstwo i marketing żywności, Food Science – Technology and Nutrition (bud. 32, Aula I, parter)
11.00-14.00 Warsztaty tematyczne prowadzone w laboratoriach Wydziału Technologii Żywności przez nauczycieli akademickich:
- Owocowo-warzywna przygoda z prądem (Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji)
- Opakowania BIO ((Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji)
- Miód w proszku (Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji)
- Smaki i zapachy żywności, jak je badać? (Katedra Technologii i Oceny Żywności)
- Oliwa i oleje tłoczone na zimno (Katedra Technologii i Oceny Żywności)
- Analiza pH produktów spożywczych z zastosowaniem wskaźników naturalnych i syntetycznych (Katedra Technologii i Oceny Żywności)
- Jakość i metody produkcji czekolady (Katedra Chemii)
- Wykrywanie składników odżywczych w produktach spożywczych
- Wielki świat mikroorganizmów (Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności)
14.00-15.00 Możliwość zwiedzania kampusu SGGW
informacje praktyczne
Kiedy: 23 maja 2024 r.
Gdzie: Kampus SGGW, Nowoursynowska 159, Warszawa, bud. 32 (zielony)
REJESTRACJA
Rejestracja została zamknięta z powodu wyczerpania się liczby miejsc. Dziękujemy za zgłoszenia.
Zapraszamy do śledzenia naszych mediów społecznościowych, będą się pojawiały różne inne wydarzenia.