Gorąco zapraszamy uczniów szkół ponadpodstawowych do udziału w Dniu Otwartym WTŻ!
Podczas wydarzenia uzyskacie informacje na temat studiów na naszym wydziale oraz będziecie mogli wziąć udział w warsztatach, degustacjach i zwiedzić nasz kampus.
Serdecznie zapraszamy uczniów klas 3 liceum i 4 technikum wraz z opiekunami!
Program
10.00-11.00 Prezentacja kierunków studiów: Bezpieczeństwo żywności, Technologia żywności i żywienie człowieka, Towaroznawstwo i marketing żywności, Food Science – Technology and Nutrition (bud. 32, Aula I, parter)
11.00-14.00 Warsztaty tematyczne prowadzone w laboratoriach Wydziału Technologii Żywności przez nauczycieli akademickich:
- Owocowo-warzywna przygoda z prądem (Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji)
- Opakowania BIO ((Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji)
- Miód w proszku (Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji)
- Smaki i zapachy żywności, jak je badać? (Katedra Technologii i Oceny Żywności)
- Oliwa i oleje tłoczone na zimno (Katedra Technologii i Oceny Żywności)
- Analiza pH produktów spożywczych z zastosowaniem wskaźników naturalnych i syntetycznych (Katedra Technologii i Oceny Żywności)
- Jakość i metody produkcji czekolady (Katedra Chemii)
- Wykrywanie składników odżywczych w produktach spożywczych
- Wielki świat mikroorganizmów (Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności)
14.00-15.00 Możliwość zwiedzania kampusu SGGW
informacje praktyczne
Kiedy: 23 maja 2024 r.
Gdzie: Kampus SGGW, Nowoursynowska 159, Warszawa, bud. 32 (zielony)
REJESTRACJA
Rejestracja została zamknięta z powodu wyczerpania się liczby miejsc. Dziękujemy za zgłoszenia.
Zapraszamy do śledzenia naszych mediów społecznościowych, będą się pojawiały różne inne wydarzenia.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok