Przejdź do treści
  • IRK
  • Sylabus SGGW
  • E-HMS
  • Intranet
  • E-SGGW
  • PROJEKTY
  • Cele zrównoważonego rozwoju
  • HR Excellence in Research
  • The Euroleague for Life Sciences (ELLS)
  • Sojusz UNIgreen
  • Poland. Expo2025.Osaka.Kansai
  • pl
    • en
WYDZIAŁ TECHNOLOGII ŻYWNOŚCIWYDZIAŁ TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI
SZKOŁA GŁÓWNA GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO
  • O Wydziale
  • Studia
  • Kontakt
  • Nasz Instytut
  • pl
    • en
  • pl
    • en
  • O Wydziale
  • Studia
  • Kontakt
  • Nasz Instytut
SGGW Witryn / Home / Aktualności / Zgłoszenia na bezpłatne, międzynarodowe szkolenie na temat zagospodarowania produktów ubocznych przemysłu rolno-spożywczego

10 studentów, młodych naukowców i przedsiębiorców z Polski wybierze się wraz z naukowcami z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności na Islandię i weźmie udział w bezpłatnym, międzynarodowym szkoleniu na temat zagospodarowania produktów ubocznych przemysłu rolno-spożywczego.

Właśnie prowadzony jest nabór kandydatów.

Kurs potrwa od 7 do 17 października br.

Zgłoszenia

Szkolenie – Szkoła EEA – organizowane jest dzięki wsparciu środków Mechanizmu Finansowego Europejskiego Obszaru Gospodarczego i Norweskiego Mechanizmu Finansowego. Najlepsi kandydaci z Polski oraz Islandii spotkają się na 10 dni w Reykjaviku, by pod okiem ekspertów projektować innowacyjne sposoby wykorzystania odpadów przemysłu spożywczego. Oprócz zajęć na temat podnoszenia wartości produktów ubocznych, szkolenie będzie obejmować zagadnienia związane z przedsiębiorczością i tworzeniem biznesu. W trakcie pobytu na Islandii studenci odwiedzą też firmy, które cieszą się światową renomą w zakresie efektywnego wykorzystania odpadów systemu żywnościowego. Na koniec słuchacze Szkoły, wraz ze wsparciem profesjonalistów, wezmą udział w Hackathonie, podczas którego opracują innowacyjne koncepcje biznesowe zagospodarowania odpadów. Najlepsze z nich zostaną przedstawione na warsztatach przedsiębiorczości w Polsce.

Inicjatywa Bilateralna pod tytułem „Innowacje, podnoszenie wartości i tworzenie firm w zakresie zagospodarowania odpadów produkcji i przetwórstwa żywności” jest realizowana przez partnerów z Islandii – instytut Matis i Uniwersytet Islandzki oraz Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk. Projekt jest finansowany ze środków Mechanizmu Finansowego Europejskiego

Obszaru Gospodarczego 2014-2021 i Norweskiego Mechanizmu Finansowego 2014-2021 w ramach Funduszu Współpracy Dwustronnej. Celem Inicjatywy jest opracowanie nowych sposobów wykorzystania odpadów przemysłu spożywczego, które może dostarczyć środowisko naukowe, szczególnie w kontekście pobudzania przedsiębiorczości, komercjalizacji i wdrażania najlepszych rozwiązań dla przemysłu.

Zgłoszenia przyjmowane są do 13 września


← 6-13.09 rekrutacja uzupełniająca na studia → Zapisy na lektorat z języka obcego w semestrze zimowym 2021/2022

Wydział Technologii Żywności
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
ul. Nowoursynowska 159c
budynek 32
02-776 Warszawa

fax. 22 59 37 505

  • Kontakt
  • Deklaracja dostępności
  • POLITYKA COOKIES
  • POLITYKA PRYWATNOŚCI SERWISÓW SGGW
  • RODO
godło

© 1816–2025 SGGW — ALL RIGHTS RESERVED

UE UE


Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka), w tym pliki funkcjonalne, analityczne i reklamowe. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych użytkowników serwisu i wykorzystywanych technologii śledzących dostępne są w „Polityce cookies”. Aby zmienić ustawienia skorzystaj z ustawień swojej przeglądarki, aby wyłączyć pliki cookies kliknij \"Nie wyrażam zgody\".Wyrażam zgodęNie wyrażam zgodyPolityka cookies