Plan stacjonarnych studiów drugiego stopnia (1,5 – rocznych) na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka realizowany na Wydziale Nauk o Żywności od roku akademickiego 2009/2010
specjalność: TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI
Semestr | Przedmiot | Godziny zajęć dydaktycznych | Forma zalicz. | Punkty ECTS | ||||||
Wykłady | Ćwiczenia | Łącznie | ||||||||
tyg. | w sem. | audyt. tyg | labor. tyg. | w sem. | ||||||
1 | Współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu – prod. zwierzęce: mięso, drób, mleko, ryby, miód | 3/4 | 35 |
| 3/4 | 35 | 70 | E | 7 | |
| Współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu – inżynieria | 2 | 10 |
| 2 | 10 | 20 | Z | 2 | |
| Informatyka stosowana | 1 | 15 |
| 1 | 15 | 30 | Z | 3 | |
| Statystyka stosowana | 1 | 15 |
| 1 | 15 | 30 | E | 3 | |
| Enzymologia | 2 | 30 |
| 1 | 15 | 45 | E | 5 | |
| Seminarium magisterskie |
|
|
| 2 | 30 | 30 | Z | 2,5 | |
| Przedmioty do wyboru | 3 | 45 |
|
|
| 45 | Z | 4,5 | |
| RAZEM |
| 150 |
|
| 120 | 270 |
| 27 | |
2 | Współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu – prod. roślinne: owoce, warzywa, zboża, tłuszcze, koncentraty | 3/4 | 35 |
| 3/4 | 35 | 70 | E | 7 | |
| Współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu – biotechnologia, mikrobiologia i ocena jakości | 2 | 10 |
| 2 | 10 | 20 | Z | 2 | |
| Polityka wyżywienia ludności | 2 | 30 |
|
|
| 30 | Z | 3 | |
| Technologia specjalizacyjna –odpowiednio: technologia …… | 3 | 45 |
| 3 | 45 | 90 | E | 9 | |
| Seminarium magisterskie |
|
|
| 2 | 30 | 30 | Z | 3 | |
| Podstawy metodologii badań doświadczalnych |
|
|
| 5 | 75 | 75 | Z | 8 | |
| Przedmioty do wyboru | 6 | 90 |
|
|
| 90 | Z | 9 | |
| RAZEM |
| 210 |
|
| 195 | 405 | 41 | ||
3 | Seminarium magisterskie |
|
|
| 3 | 45 | 45 | Z | 4 | |
| Podstawy opracowania wyników badań naukowych |
|
|
| 6 | 90 | 90 | Z | 9 | |
| Przedmioty do wyboru | 6 | 90 |
|
|
| 90 | Z | 9 | |
| RAZEM |
| 90 |
|
| 135 | 225 |
| 22 | |
RAZEM II STOPIEŃ |
| 450 |
|
| 450 | 900 |
| 90 | ||
Przygotowanie pracy magisterskiej i przygotowanie egzaminu dyplomowego |
|
|
|
|
|
|
| 20 | ||
RAZEM |
|
|
|
|
|
|
| 110 |
Specjalność: biotechnologia żywności, mikrobiologia i ocena żywności
Semestr | Przedmiot | Godziny zajęć dydaktycznych | Forma zalicz. | Punkty ECTS | |||||
Wykłady | Ćwiczenia | Łącznie | |||||||
tyg. | w sem. | audyt. Tyg | labor. tyg. | w sem. | |||||
1 | Współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu – biotechnologia, mikrobiologia i ocena jakości | 2/3 | 25 |
| 2/3 | 25 | 50 | E | 5 |
| Współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu – inżynieria | 2 | 10 |
| 2 | 10 | 20 | Z | 2 |
| Współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu – prod. zwierzęce: mięso, drób, mleko, ryby, miód | 2 | 10 |
| 2 | 10 | 20 | Z | 2 |
| Informatyka stosowana | 1 | 15 |
| 1 | 15 | 30 | Z | 3 |
| Statystyka stosowana | 1 | 15 |
| 1 | 15 | 30 | E | 3 |
| Enzymologia | 2 | 30 |
| 1 | 15 | 45 | E | 5 |
| Seminarium magisterskie |
|
|
| 2 | 30 | 30 | Z | 2,5 |
| Przedmioty do wyboru | 3 | 45 |
|
|
| 45 | Z | 4,5 |
| RAZEM |
| 150 |
|
| 120 | 270 | 27 | |
2 | Współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu – prod. roślinne: owoce, warzywa, zboża, tłuszcze, koncentraty | 2 | 10 |
| 2 | 10 | 20 | Z | 2 |
| Współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu – biotechnologia, mikrobiologia i ocena jakości | 3/4 | 35 |
| 3/4 | 35 | 70 | E | 7 |
| Polityka wyżywienia ludności | 2 | 30 |
|
|
| 30 | Z | 3 |
| Technologia specjalizacyjna –odpowiednio: technologia …… | 3 | 45 |
| 3 | 45 | 90 | E | 9 |
| Seminarium magisterskie |
|
|
| 2 | 30 | 30 | Z | 3 |
| Podstawy metodologii badań doświadczalnych |
|
|
| 5 | 75 | 75 | Z | 7,5 |
| Przedmioty do wyboru | 6 | 90 |
|
|
| 90 | Z | 9 |
| RAZEM |
| 210 |
|
| 195 | 405 | 40,5 | |
3 | Seminarium magisterskie |
|
|
| 3 | 45 | 45 | Z | 4,5 |
| Podstawy opracowania wyników badań naukowych |
|
|
| 6 | 90 | 90 | Z | 9 |
| Przedmioty do wyboru | 6 | 90 |
|
|
| 90 | Z | 9 |
| RAZEM |
| 90 |
|
| 135 | 225 |
| 22,5 |
RAZEM II STOPIEŃ |
| 450 |
|
| 450 | 900 |
| 90 | |
Przygotowanie pracy magisterskiej i przygotowanie egzaminu dyplomowego |
|
|
|
|
|
|
| 20 | |
RAZEM |
|
|
|
|
|
|
| 110 |
Specjalność: inżynieria żywności i organizacja produkcji
Semestr | Przedmiot | Godziny zajęć dydaktycznych | Forma zalicz. | Punkty ECTS | |||||
Wykłady | Ćwiczenia | Łącznie | |||||||
tyg. | w sem. | audyt. Tyg | labor. tyg. | w sem. | |||||
1 | Współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu – Inżynieria żywności | ¾ | 35 |
| 3/4 | 35 | 70 | E | 7 |
| Współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu – prod. zwierzęce: mięso, drób, mleko, ryby, miód | 2 | 10 |
| 2 | 10 | 20 | Z | 2 |
| Informatyka stosowana | 1 | 15 |
| 1 | 15 | 30 | Z | 3 |
| Statystyka stosowana | 1 | 15 |
| 1 | 15 | 30 | E | 3 |
| Enzymologia | 2 | 30 |
| 1 | 15 | 45 | E | 5 |
| Seminarium magisterskie |
|
|
| 2 | 30 | 30 | Z | 2,5 |
| Przedmioty do wyboru | 3 | 45 |
|
|
| 45 | Z | 4,5 |
| RAZEM |
| 150 |
|
| 120 | 270 |
| 27 |
2 | Współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu – biotechnologia, mikrobiologia i ocena jakości | 2 | 10 |
| 2 | 10 | 20 | Z | 2 |
| Współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu – prod. roślinne: owoce, warzywa, zboża, tłuszcze, koncentraty | 2 | 10 |
| 2 | 10 | 20 | Z | 2 |
| Współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu – inżynieria żywności | 2/3 | 25 |
| 2/3 | 25 | 50 | E | 5 |
| Polityka wyżywienia ludności | 2 | 30 |
| 1 | 15 | 30 | Z | 3 |
| Inżynieria żywności | 2 | 30 |
| 1 | 15 | 45 | E | 4,5 |
| Organizacja i zarządzanie procesem prod. | 2 | 30 |
| 1 | 15 | 45 | E | 4,5 |
| Seminarium magisterskie |
|
|
| 2 | 30 | 30 | Z | 3 |
| Podstawy metodologii badań doświadczalnych |
|
|
| 5 | 75 | 75 | Z | 7,5 |
| Przedmioty do wyboru | 6 | 90 |
|
|
| 90 | Z | 9 |
| RAZEM |
| 210 |
|
| 195 | 405 | 40,5 | |
3 | Seminarium magisterskie |
|
|
| 3 | 45 | 45 | Z | 4,5 |
| Podstawy opracowania wyników badań naukowych |
|
|
| 6 | 90 | 90 | Z | 9 |
| Przedmioty do wyboru | 6 | 90 |
|
|
| 90 | Z | 9 |
| RAZEM |
| 90 |
|
| 135 | 225 |
| 22,5 |
RAZEM II STOPIEŃ |
| 450 |
|
| 450 | 900 |
| 90 | |
Przygotowanie pracy magisterskiej i przygotowanie egzaminu dyplomowego |
|
|
|
|
|
|
| 20 | |
RAZEM |
|
|
|
|
|
|
| 110 |
.