Plan stacjonarnych studiów drugiego stopnia (1,5 – rocznych) na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka realizowany na Wydziale Nauk o Żywności od roku akademickiego 2009/2010

 

specjalność: TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI

Semestr

Przedmiot

Godziny zajęć dydaktycznych

Forma zalicz.

Punkty ECTS

Wykłady

Ćwiczenia

Łącznie

tyg.

w sem.

audyt. tyg

labor. tyg.

w sem.

1

Współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu – prod. zwierzęce: mięso, drób, mleko, ryby, miód

3/4

35

 

3/4

35

70

E

7

 

Współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu – inżynieria

2

10

 

2

10

20

Z

2

 

Informatyka stosowana

1

15

 

1

15

30

Z

3

 

Statystyka stosowana

1

15

 

1

15

30

E

3

 

Enzymologia

2

30

 

1

15

45

E

5

 

Seminarium magisterskie

 

 

 

2

30

30

Z

2,5

 

Przedmioty do wyboru

3

45

 

 

 

45

Z

4,5

 

RAZEM

150

 

 

120

270

 

27

2

Współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu – prod. roślinne: owoce, warzywa, zboża, tłuszcze, koncentraty

3/4

35

 

3/4

35

70

E

7

 

Współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu – biotechnologia, mikrobiologia i ocena jakości

2

10

 

2

10

20

Z

2

 

Polityka wyżywienia ludności

2

30

 

 

 

30

Z

3

 

Technologia specjalizacyjna –odpowiednio: technologia ……

3

45

 

3

45

90

E

9

 

Seminarium magisterskie

 

 

 

2

30

30

Z

3

 

Podstawy metodologii badań doświadczalnych

 

 

 

5

75

75

Z

8

 

Przedmioty do wyboru

6

90

 

 

 

90

Z

9

 

RAZEM

210

195

405


41

3

Seminarium magisterskie

 

 

 

3

45

45

Z

4

 

Podstawy opracowania wyników badań naukowych

 

 

 

6

90

90

Z

9

 

Przedmioty do wyboru

6

90

 

 

 

90

Z

9

RAZEM

 

90

 

 

135

225

 

22

RAZEM II STOPIEŃ

450

450

900

90

Przygotowanie pracy magisterskiej i przygotowanie egzaminu dyplomowego

20

RAZEM

110

 

Specjalność: biotechnologia żywności, mikrobiologia i ocena żywności

Semestr

Przedmiot

Godziny zajęć dydaktycznych

Forma zalicz.

Punkty ECTS

Wykłady

Ćwiczenia

Łącznie

tyg.

w sem.

audyt. Tyg

labor. tyg.

w sem.

1

Współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu – biotechnologia, mikrobiologia i ocena jakości

2/3

25

 

2/3

25

50

E

5

 

Współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu – inżynieria

2

10

 

2

10

20

Z

2

 

Współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu – prod. zwierzęce: mięso, drób, mleko, ryby, miód

2

10

 

2

10

20

Z

2

 

Informatyka stosowana

1

15

 

1

15

30

Z

3

 

Statystyka stosowana

1

15

 

1

15

30

E

3

 

Enzymologia

2

30

 

1

15

45

E

5

 

Seminarium magisterskie

 

 

 

2

30

30

Z

2,5

 

Przedmioty do wyboru

3

45

 

 

 

45

Z

4,5

 

RAZEM

150

 

 

120

270


27

2

Współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu – prod. roślinne: owoce, warzywa, zboża, tłuszcze, koncentraty

2

10

 

2

10

20

Z

2

 

Współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu – biotechnologia, mikrobiologia i ocena jakości

3/4

35

 

3/4

35

70

E

7

 

Polityka wyżywienia ludności

2

30

 

 

 

30

Z

3

 

Technologia specjalizacyjna –odpowiednio: technologia ……

3

45

 

3

45

90

E

9

 

Seminarium magisterskie

 

 

 

2

30

30

Z

3

 

Podstawy metodologii badań doświadczalnych

 

 

 

5

75

75

Z

7,5

 

Przedmioty do wyboru

6

90

 

 

 

90

Z

9

 

RAZEM

210

195

405


40,5

3

Seminarium magisterskie

 

 

 

3

45

45

Z

4,5

 

Podstawy opracowania wyników badań naukowych

 

 

 

6

90

90

Z

9

 

Przedmioty do wyboru

6

90

 

 

 

90

Z

9

 

RAZEM

 

90

 

 

135

225

 

22,5

RAZEM II STOPIEŃ

450

450

900

90

Przygotowanie pracy magisterskiej i przygotowanie egzaminu dyplomowego

20

RAZEM

110

 

Specjalność: inżynieria żywności i organizacja produkcji

Semestr

Przedmiot

Godziny zajęć dydaktycznych

Forma zalicz.

Punkty ECTS

Wykłady

Ćwiczenia

Łącznie

tyg.

w sem.

audyt. Tyg

labor. tyg.

w sem.

1

Współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu – Inżynieria żywności

¾

35

 

3/4

35

70

E

7

 

Współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu – prod. zwierzęce: mięso, drób, mleko, ryby, miód

2

10

 

2

10

20

Z

2

 

Informatyka stosowana

1

15

 

1

15

30

Z

3

 

Statystyka stosowana

1

15

 

1

15

30

E

3

 

Enzymologia

2

30

 

1

15

45

E

5

 

Seminarium magisterskie

 

 

 

2

30

30

Z

2,5

 

Przedmioty do wyboru

3

45

 

 

 

45

Z

4,5

 

RAZEM

150

 

 

120

270

 

27

2

Współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu – biotechnologia, mikrobiologia i ocena jakości

2

10

 

2

10

20

Z

2

Współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu – prod. roślinne: owoce, warzywa, zboża, tłuszcze, koncentraty

2

10

 

2

10

20

Z

2

 

Współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu – inżynieria żywności

2/3

25

 

2/3

25

50

E

5

 

Polityka wyżywienia ludności

2

30

 

1

15

30

Z

3

 

Inżynieria żywności

2

30

 

1

15

45

E

4,5

 

Organizacja i zarządzanie procesem prod.

2

30

 

1

15

45

E

4,5

 

Seminarium magisterskie

 

 

 

2

30

30

Z

3

 

Podstawy metodologii badań doświadczalnych

 

 

 

5

75

75

Z

7,5

 

Przedmioty do wyboru

6

90

 

 

 

90

Z

9

 

RAZEM

210

195

405


40,5

3

Seminarium magisterskie

 

 

 

3

45

45

Z

4,5

 

Podstawy opracowania wyników badań naukowych

 

 

 

6

90

90

Z

9

 

Przedmioty do wyboru

6

90

 

 

 

90

Z

9

 

RAZEM

 

90

 

 

135

225

 

22,5

RAZEM II STOPIEŃ

450

450

900

90

Przygotowanie pracy magisterskiej i przygotowanie egzaminu dyplomowego

20

RAZEM

110


.