Program studiów I stopnia od roku akademickiego 2013/2014
Semestr | Przedmiot | Liczba godzin | ECTS | ||
wykłady | ćwiczenia | ||||
I | 1 | 30 | 30 | 6 | |
30 | – | 3 | |||
15 | 30 | 5 | |||
Język obcy | – | 60 | 3 | ||
30 | 45 | 6 | |||
10 | 20 | 3 | |||
30 | 15 | 4 | |||
Razem | 145 | 200 | 30 | ||
Suma (wykłady + ćwiczenia) | 345 | ||||
2 | 30 | 30 | 6 | ||
Fakultet humanistyczny | 30 | – | 2 | ||
10 | 30 | 4 | |||
Język obcy | – | 60 | 4 | ||
30 | 30 | 6 | |||
15 | 30 | 4 | |||
30 | – | 3 | |||
Wychowanie fizyczne | – | 30 | 1 | ||
Razem | 145 | 210 | 30 | ||
Suma (wykłady + ćwiczenia) | 355 | ||||
II | 3 | 15 | 30 | 4 | |
30 | 30 | 5 | |||
Fakultet zawodowy | 30 | – | 2 | ||
30 | 30 | 5 | |||
15 | 30 | 3 | |||
20 | 20 | 3 | |||
20 | 20 | 3 | |||
30 | 30 | 5 | |||
Razem | 190 | 190 | 30 | ||
Suma (wykłady + ćwiczenia) | 380 | ||||
4 | Fakultet humanistyczny | 30 | – | 2 | |
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności | 30 | 30 | 5 | ||
Mikrobiologia – wybrane działy | 30 | 30 | 6 | ||
Opakowalnictwo | 30 | 30 | 5 | ||
Podstawy biotechnologii | 30 | – | 2 | ||
Podstawy finansów w przedsiębiorstwach* | 20 | 20 | 3 | ||
Rachunkowość* | |||||
Podstawy produkcji ogrodniczej | 20 | 20 | 3 | ||
Podstawy produkcji leśnej | 10 | 20 | 2 | ||
Zarządzanie marketingowe | 15 | 30 | 2 | ||
Razem | 215 | 180 | 30 | ||
Suma (wykłady + ćwiczenia) | 395 | ||||
III | 5 | Statystyka matematyczna | 15 | 30 | 2 |
Aparatura i inżynieria procesów produkcyjnych | 30 | 30 | 4 | ||
Przechowalnictwo | 30 | 30 | 4 | ||
Fakultet zawodowy | 30 | – | 2 | ||
Technika komputerowa w obrocie towarowym | 15 | 15 | 2 | ||
Towaroznawstwo produktów rolniczych pochodzenia roślinnego | 30 | 20 | 4 | ||
Towaroznawstwo produktów rolniczych pochodzenia zwierzęcego | 30 | 20 | 4 | ||
Towaroznawstwo żywności | 30 | 30 | 4 | ||
Ekonomika i organizacja rynku rolno-żywnościowego* | 20 | 20 | 4 | ||
Strategie innowacyjne w przedsiębiorstwach* | |||||
Razem | 230 | 195 | 30 | ||
Suma (wykłady + ćwiczenia) | 425 | ||||
6 | Ergonomia i bezpieczeństwo pracy | 10 | 10 | 2 | |
Fakultet humanistyczny | 30 | – | 2 | ||
Logistyka | 30 | 15 | 3 | ||
Instrumentalne metody oceny produktów | 20 | 20 | 3 | ||
Zarządzanie jakością | 20 | 20 | 3 | ||
Technologie materiałowe | 20 | 20 | 3 | ||
Towaroznawstwo drzewnych i niedrzewnych produktów leśnictwa | 20 | 20 | 3 | ||
Fakultet zawodowy | 30 | – | 2 | ||
Towaroznawstwo ogrodnicze | 20 | 20 | 3 | ||
Praktyka zawodowa (6 tygodnie) | 6 | ||||
Razem | 170 | 140 | 30 | ||
Suma (wykłady + ćwiczenia) | 310 | ||||
Sensoryczne metody oceny produktów | 20 | 20 | 3 | ||
Ochrona własności intelektualnej | 15 | – | 1 | ||
Przedmiot specjalizacyjny | 30 | 45 | 6 | ||
Towaroznawstwo przemysłowe | 20 | 20 | 3 | ||
Seminarium inżynierskie | – | 30 | 2 | ||
Praca inżynierska | 15 | ||||
Razem | 85 | 115 | 30 | ||
Suma (wykłady + ćwiczenia) | 200 | ||||
Razem 3,5 roku | 1210 | 1215 | 210 | ||
Suma (wykłady + ćwiczenia) | 2425 | ||||
| Plan studiów stacjonarnych II stopnia – kierunek Towaroznawstwo | |||||||
| Semestr | Przedmiot | Godziny zajęć dydaktycznych | Punkty ECTS | ||||
| Wykłady | Ćwiczenia | Łącznie | |||||
| tyg. | w sem. | tyg. | w sem. | ||||
| 1 | Determinanty jakości wyrobów | 2 | 30 | 30 | 2 | ||
| Towaroznawstwo żywności wygodnej i funkcjonalnej | 2 | 25 | 2 | 25 | 50 | 4 | |
| Ekonomia menadzerska | 2 | 30 | 30 | 2 | |||
| Język obcy | 2 | 30 | 30 | 2 | |||
| Fakultet zawodowy | 1 | 15 | 15 | 1 | |||
| Standaryzacja i normalizacja | 2 | 30 | 2 | 30 | 60 | 5 | |
| Towaroznawstwo przemysłowe – środki do produkcji zwierzęcej | 2 | 30 | 2 | 30 | 60 | 5 | |
| Towaroznawstwo przemysłowe – środki do produkcji roślinnej | 2 | 30 | 2 | 30 | 60 | 5 | |
| Towaroznawstwo roślin przyprawowycvh i leczniczych | 2 | 25 | 2 | 25 | 50 | 4 | |
| RAZEM | 185 | 200 | 385 | 30 | |||
| 2 | Przedmiot specjalizacyjny I | 2 | 20 | 3 | 45 | 65 | 5 |
| Fakultet zawodowy | 1 | 15 | 15 | 1 | |||
| Giełdy towarowe | 1 | 10 | 2 | 20 | 30 | 2 | |
| Kompleksowe zarządzanie jakością TQM | 2 | 30 | 30 | 2 | |||
| Polityka rolna i żywnościowa | 2 | 30 | 30 | 2 | |||
| Wychowanie fizyczne | 2 | 30 | 30 | 1 | |||
| Język obcy | 2 | 30 | 30 | 2 | |||
| Seminarium magisterskie | 2 | 30 | 30 | 2 | |||
| Statystyczna kontrol;a procesów | 2 | 20 | 2 | 20 | 40 | 3 | |
| Techniki komunikacji i negocjacji | 2 | 30 | 2 | 20 | 50 | 3 | |
| Zarządzanie produktem | 2 | 30 | 30 | 2 | |||
| Pracownia magisterska (4 tygodnie) | 0 | 5 | |||||
| RAZEM | 185 | 195 | 380 | 30 | |||
| 3 | Przedmiot specjalizacyjny 2 | 2 | 20 | 3 | 45 | 65 | 5 |
| Encyklopedia prawa – prawo gospodarcze | 1 | 15 | 15 | 1 | |||
| Fakultet humanistyczny | 1 | 15 | 15 | 1 | |||
| Fakultet zawodowy | 1 | 15 | 15 | 1 | |||
| Seminarium magisterskie | 2 | 30 | 30 | 2 | |||
| Praca magisterska | 0 | 20 | |||||
| RAZEM | 65 | 75 | 140 | 30 | |||
| RAZEM II STOPIEŃ | 435 | 470 | 905 | 90 | |||