
Czas trwania: 2 miesiące (z możliwością przedłużenia) – preferowany okres wakacyjny
Forma: głównie stacjonarna (Warszawa) z możliwością realizacji części zadań zdalnie
Liczba godzin tygodniowo: 15–30 h
Dla kogo: studenci 3 lub 4 roku technologii żywności oraz żywienia człowieka. Niezbędne zainteresowanie obszarami prawa żywnościowego, bezpieczeństwa i jakości żywności
Wynagrodzenie podczas stażu: Stypendium stażowe + premia zawymierne efekty pracy
Ilość dostępnych miejsc – 2
Cele programu
- Praktyki poprzez udział w realizacja kilku dedykowanych projektów w ramach funkcjonowania firmy, umożliwiających studentom zdobycie praktycznych umiejętności w różnorodnych obszarach kompetencji merytorycznych i operacyjnych
- Umożliwienie uczestnikom stażu rozwijania umiejętności analizy informacji, pracy z danymi i tworzenia raportów.
- Zdobycie doświadczenia w pracy zespołowej przy realizacji wielowątkowych projektów
Możliwe obszary zaangażowania
Podczas stażu uczestnicy będą mieli możliwość aktywnego włączenia się w wybrane obszary działalności firmy:
- Praca z bazami danych: wprowadzanie i aktualizacja informacji dotyczących incydentów żywnościowych (m.in. z systemów RASFF, Food Fraud); praca z danymi w Excelu/Sheets; analiza przypadków i ich kategoryzacja wpisów.
- Tworzenie treści i analiz: udział w przygotowywaniu raportów i zestawień dotyczących bezpieczeństwa żywności; pomoc w opracowaniu wizualizacji danych, podsumowań tematycznych i krótkich notatek.
- Obserwacja i interpretacja danych: wsparcie przy analizie trendów i zjawisk w obszarze incydentów żywnościowych; zapoznanie się z mechanizmami tworzenia alertów branżowych.
- Zagadnienia prawne i redakcyjne: udział w monitorowaniu informacji dotyczących zmian legislacyjnych;
Co oferujemy?
- Wynagrodzenie – stypendium stażowe + premia
- Możliwość kontynuacji współpracy na bazie umów zlecenia
- Certyfikat ukończenia stażu z opisem realizowanych zadań.
- Bieżące wsparcie merytoryczne.
- Zdobycie doświadczenia i kontaktów w środowisku eksperckim branży spożywczej.
- Elastyczność w ramach grafiku stażu.
Czego oczekujemy?
- Znajomości języka angielskiego na poziomie minimum B2
- Bardzo dobrych dotychczasowych wyników w nauce
- Osób o preferencjach do pracy biurowej z dokumentami
- Znajomości Excela lub Google Sheets.
- Osób, które planują swoją ścieżkę zawodową w branży spożywczej
- Gotowości do przyjazdów do biura firmy ( Serwituty 25)
Kontakt:
Jakub Ostaszewski
jakub.ostaszewski@foodfakty.pl