Przejdź do treści
  • IRK
  • Sylabus SGGW
  • E-HMS
  • Intranet
  • E-SGGW
  • PROJEKTY
  • Cele zrównoważonego rozwoju
  • HR Excellence in Research
  • The Euroleague for Life Sciences (ELLS)
  • Sojusz UNIgreen
  • Poland. Expo2025.Osaka.Kansai
  • pl
    • en
WYDZIAŁ TECHNOLOGII ŻYWNOŚCIWYDZIAŁ TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI
SZKOŁA GŁÓWNA GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO
  • O Wydziale
  • Studia
  • Kontakt
  • Nasz Instytut
  • pl
    • en
  • pl
    • en
  • O Wydziale
  • Studia
  • Kontakt
  • Nasz Instytut
SGGW Witryn / Home / Studia podyplomowe – Techniki mikrobiologiczne / Techniki mikrobiologiczne – rekrutacja

Warunki i tryb rekrutacji na studia podyplomowe

Rekrutacja na studia trwa do 28 lutego 2025 r. lub do wyczerpania miejsc. Termin rekrutacji może zostać wydłużony w przypadku wolnych miejsc. Po zakończeniu rekrutacji kandydaci otrzymują informację o zakwalifikowaniu na studia.

Rekrutacja odbywa się w internetowym systemie IRK 

 

1. Kandydat

Kandydatem na studia podyplomowe może być osoba legitymująca się dyplomem ukończenia studiów co najmniej pierwszego stopnia.

W przypadku ukończenia uczelni wyższej za granicą kandydat składa oryginał dyplomu oraz jego tłumaczenie na język polski potwierdzony przez upoważnione instytucje, a także dokument potwierdzający nostryfikację dyplomu lub zaświadczenie o zwolnieniu z postępowania nostryfikacyjnego.

O przyjęciu na studia decyduje kolejność zgłoszeń, pod warunkiem spełnienia zasad rekrutacji.

2. Dokumenty

Zgodnie z Regulaminem Studiów Podyplomowych w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (Załącznik nr 2 do Uchwały nr 59 – 2019/2020 z dnia 16 grudnia 2019 roku) Kandydat na studia podyplomowe zobowiązany jest złożyć na Wydziale prowadzącym studia podyplomowe następujące dokumenty w wersji papierowej:

–   podpisane podanie/ kwestionariusz ankiety osobowej (wygenerowane z systemu  irk)

–     podpisaną klauzulę RODO,

–  odpis lub poświadczoną przez uczelnię kopię dyplomu ukończenia studiów uprawniających do podjęcia kształcenia na studiach podyplomowych.

–    potwierdzenie dokonania opłaty za studia

Uprzejmie prosimy o dostarczenie dokumentów w wersji papierowej – złożenie osobiście* (budynek 32, pokój 1058 lub 1053) lub przesłanie pocztą tradycyjną na adres:

SGGW, Wydział Technologii Żywności
Studia Podyplomowe „Techniki mikrobiologiczne oraz systemy zarządzania w praktyce przemysłowej”
Nowoursynowska 159c
02-776 Warszawa

    *w celu złożenia dokumentów osobiście prosimy o ustalenie terminu spotkania poprzez kontakt mailowy: jolanta_kowalska@sggw.edu.pl

3. Przyjęcie na studia

O przyjęciu na studia decyduje kolejność zgłoszeń, z zastrzeżeniem spełnienia warunków rekrutacji.

minimalna liczba kandydatów – 20

maksymalna liczba miejsc – 34

4. Zasady odpłatności

  • Opłata za studia wynosi 6800 zł (za rok)

  • Opłaty można dokonać jednorazowo lub w dwóch ratach po 3400 zł za każdy semestr

  • Opłatę za I semestr należy dokonać w terminie podanym przez Kierownika Studiów Podyplomowych. Kierownik po utworzeniu grupy, mailowo poinformuje kandydatów o terminie płatności za I semestr studiów

  • Opłatę za II semestr należy wnieść do 30.09.2025 r.

  • Opłatę można uiścić w więcej niż dwóch ratach po uzyskaniu pisemnej zgody Dziekana Wydziału Technologii Żywności (załącznik). W podaniu należy określić terminy wpłat i wysokość poszczególnych rat (za płatność w ratach słuchacz nie ponosi dodatkowej opłaty)

Opłatę za studia należy kierować na konto:

SGGW
Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa
Bank Polska Kasa Opieki S.A. od. w Warszawie

Nr konta: 71 1240 6003 1111 0000 4943 8060

W TYTULE WPŁATY proszę wpisać nr Subkonta 50710 090100 Y00039 99

W przypadku opłaty przez inną osobę – proszę w tytule wpłaty wpisać IMIĘ I NAZWISKO SŁUCHACZA STUDIÓW

UWAGA!  Faktury za wpłaty będą wystawiane na pisemną prośbę zainteresowanego, w terminie miesiąca od daty dokonania wpłaty.

Wydział Technologii Żywności
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
ul. Nowoursynowska 159c
budynek 32
02-776 Warszawa

fax. 22 59 37 505

  • Kontakt
  • Deklaracja dostępności
  • POLITYKA COOKIES
  • POLITYKA PRYWATNOŚCI SERWISÓW SGGW
  • RODO
godło

© 1816–2025 SGGW — ALL RIGHTS RESERVED

UE UE


Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka), w tym pliki funkcjonalne, analityczne i reklamowe. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych użytkowników serwisu i wykorzystywanych technologii śledzących dostępne są w „Polityce cookies”. Aby zmienić ustawienia skorzystaj z ustawień swojej przeglądarki, aby wyłączyć pliki cookies kliknij \"Nie wyrażam zgody\".Wyrażam zgodęNie wyrażam zgodyPolityka cookies