Plan i program studiów
Studia Podyplomowe „Techniki mikrobiologiczne oraz systemy zarządzania w praktyce przemysłowej”
Lp. | Nazwa modułu
| Semestr I | Semestr II | Suma godzin | Punkty ECTS | Forma zaliczenia | ||
Liczba godzin zajęć | ||||||||
w-d | ćw. | w-d | ćw. | |||||
1. | Bezpieczeństwo i jakość w laboratorium mikrobiologicznym | 7 | 11 | 18 | 2 | frekwencja, praca pisemna, sprawozdanie z ćwiczeń | ||
2. | Charakterystyka i techniki badania mikroorganizmów | 12 | 6 | 18 | 2 | frekwencja, sprawozdanie z ćwiczeń, egzamin | ||
3. | Metody identyfikacji mikroorganizmów | 13 | 11 | 24 | 3 | frekwencja, sprawozdanie z ćwiczeń, egzamin | ||
4. | Mikrobiologiczne i molekularne metody badania produktów spożywczych |
|
| 17 | 28 | 45 | 7 | frekwencja, sprawozdanie z ćwiczeń, egzamin |
5. | Monitoring i higiena produktów kosmetycznych i wody | 16 | 29 | 45 | 6 | frekwencja, sprawozdanie z ćwiczeń, egzamin | ||
6. | Kompetencje techniczne laboratoriów i systemy zarządzania jakością | 22 | 32 | 54 | 8 | frekwencja, praca pisemna, egzamin | ||
7. | Planowanie monitoringu mikrobiologicznego |
| 9 | 9 | 2 | praca pisemna | ||
32 | 28 | 55 | 98 | 213 | 30 |
Opis symboli:
Liczba godzin zajęć symbole: w-d- wykład; ćw. – ćwiczenia audytoryjne lub laboratoryjne;