Przejdź do treści
  • IRK
  • Sylabus SGGW
  • E-HMS
  • Intranet
  • E-SGGW
  • PROJEKTY
  • Cele zrównoważonego rozwoju
  • HR Excellence in Research
  • The Euroleague for Life Sciences (ELLS)
  • Sojusz UNIgreen
  • Poland. Expo2025.Osaka.Kansai
  • pl
    • en
WYDZIAŁ TECHNOLOGII ŻYWNOŚCIWYDZIAŁ TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI
SZKOŁA GŁÓWNA GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO
  • O Wydziale
  • Studia
  • Kontakt
  • Nasz Instytut
  • pl
    • en
Tłumacz języka migowego
  • pl
    • en
  • O Wydziale
  • Studia
  • Kontakt
  • Nasz Instytut
SGGW Witryn / Home / Studia podyplomowe – Techniki mikrobiologiczne / Techniki mikrobiologiczne – program

Plan i program studiów

Studia Podyplomowe „Techniki mikrobiologiczne oraz systemy zarządzania w praktyce przemysłowej” 

Lp.

 Nazwa modułu

 

 

Semestr I

Semestr II

Suma godzin

Punkty ECTS

Forma

zaliczenia

Liczba godzin zajęć

w-d

ćw.

w-d

ćw.

1.

Bezpieczeństwo i jakość w laboratorium mikrobiologicznym

7

11

  

18

2

frekwencja, praca pisemna, sprawozdanie z ćwiczeń

2.

Charakterystyka  i techniki badania  mikroorganizmów

12

6  

18

2

frekwencja, sprawozdanie z ćwiczeń, egzamin

3.

Metody identyfikacji mikroorganizmów

 

13

11

  

24

3

frekwencja,  sprawozdanie z ćwiczeń, egzamin

4.

Mikrobiologiczne i molekularne  metody badania produktów spożywczych

 

 

17

28

45

7

frekwencja, sprawozdanie z ćwiczeń, egzamin

5.

Monitoring i higiena produktów kosmetycznych i wody      

  

16

29

45

6

frekwencja,  sprawozdanie z ćwiczeń, egzamin

6.

Kompetencje techniczne laboratoriów i systemy zarządzania jakością

  

22

32

54

8

frekwencja, praca pisemna, egzamin

7.

Planowanie monitoringu mikrobiologicznego

  

 

9

9

2

praca pisemna

  

32

28

55

98

213

30

 

 

Opis symboli:

Liczba godzin zajęć symbole: w-d- wykład; ćw. – ćwiczenia audytoryjne lub laboratoryjne;

Wydział Technologii Żywności
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
ul. Nowoursynowska 159c
budynek 32
02-776 Warszawa

fax. 22 59 37 505

  • Kontakt
  • Deklaracja dostępności
  • POLITYKA COOKIES
  • POLITYKA PRYWATNOŚCI SERWISÓW SGGW
  • RODO
godło

© 1816–2025 SGGW — ALL RIGHTS RESERVED

UE UE


Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka), w tym pliki funkcjonalne, analityczne i reklamowe. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych użytkowników serwisu i wykorzystywanych technologii śledzących dostępne są w „Polityce cookies”. Aby zmienić ustawienia skorzystaj z ustawień swojej przeglądarki, aby wyłączyć pliki cookies kliknij \"Nie wyrażam zgody\".Wyrażam zgodęNie wyrażam zgodyPolityka cookies