Plan i program studiów
Studia Podyplomowe „Techniki mikrobiologiczne oraz systemy zarządzania w praktyce przemysłowej”
Lp. | Nazwa modułu
| Semestr I | Semestr II | Suma godzin | Punkty ECTS | Forma zaliczenia | ||
Liczba godzin zajęć | ||||||||
w-d | ćw. | w-d | ćw. | |||||
1. | Bezpieczeństwo i jakość w laboratorium mikrobiologicznym
| 5 | 11 |
|
| 16 | 2 | frekwencja, praca pisemna, sprawozdanie z ćwiczeń |
2. | Charakterystyka i techniki badania mikroorganizmów | 10 | 6 |
|
| 16 | 2 | frekwencja, sprawozdanie z ćwiczeń, egzamin |
3. | Metody identyfikacji mikroorganizmów | 11 | 11
|
|
| 22
| 3 | frekwencja, sprawozdanie z ćwiczeń, egzamin |
4. | Mikrobiologiczne i molekularne metody badania produktów spożywczych | 8 | 8 | 7 | 20 | 43 | 7 | frekwencja, sprawozdanie z ćwiczeń, egzamin |
5. | Monitoring i higiena produktów kosmetycznych i wody |
|
| 14 | 29 | 43 | 6 | frekwencja, sprawozdanie z ćwiczeń, egzamin |
6. | Kompetencje techniczne laboratoriów i systemy zarządzania jakością |
|
| 20 | 32 | 52 | 8 | frekwencja, sprawozdanie z ćwiczeń, egzamin |
7. | Planowanie monitoringu mikrobiologicznego |
|
|
| 8 | 8 | 2 | praca pisemna |
|
| 34 | 36 | 41 | 89 | 200 | 30 |
|
Opis symboli:
Liczba godzin zajęć symbole: w-d- wykład; ćw. – ćwiczenia audytoryjne lub laboratoryjne;