Przejdź do treści
  • IRK
  • Sylabus SGGW
  • E-HMS
  • Intranet
  • E-SGGW
  • PROJEKTY
  • Cele zrównoważonego rozwoju
  • HR Excellence in Research
  • The Euroleague for Life Sciences (ELLS)
  • Sojusz UNIgreen
  • Poland. Expo2025.Osaka.Kansai
  • pl
    • en
WYDZIAŁ TECHNOLOGII ŻYWNOŚCIWYDZIAŁ TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI
SZKOŁA GŁÓWNA GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO
  • O Wydziale
  • Studia
  • Kontakt
  • Nasz Instytut
  • pl
    • en
  • pl
    • en
  • O Wydziale
  • Studia
  • Kontakt
  • Nasz Instytut
SGGW Witryn / Home / podyplomowe-metody-warunki rekrutacji

Warunki i tryb rekrutacji na studia podyplomowe

Kandydat

Kandydatem na studia podyplomowe „Metody oceny jakości handlowej i bezpieczeństwa żywności” może być osoba legitymująca się dyplomem ukończenia studiów pierwszego stopnia (inżynierskich lub licencjackich), studiów drugiego stopnia lub studiów jednolitych magisterskich.

Warunki rekrutacji

Złożenie dokumentów:
– podanie o przyjęcie na studia (wygenerowane w systemie IRK)
– odpis lub poświadczoną przez uczelnię kopię dyplomu ukończenia studiów uprawniających do podjęcia studiów podyplomowych
– dokonanie wpłaty za I semestr studiów.

W przypadku ukończenia studiów wyższych za granicą kandydat składa oryginał dyplomu oraz jego tłumaczenie na język polski potwierdzony przez upoważnione instytucje, a także dokument potwierdzający nostryfikację dyplomu lub zaświadczenie o zwolnieniu z postępowania nostryfikującego.

Złożenie dokumentów

Wymagane dokumenty można:
– złożyć osobiście w budynku 34, pok. 3/108 – dr hab. Ewa Majewska, ul. Nowoursynowska 159, 02-787 Warszawa
– przesłać listem na adres:

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Wydział Technologii Żywności
Studia podyplomowe – Ewa Majewska
ul. Nowoursynowska 159
02-787 Warszawa

Przyjęcie na studia

Przyjęcie na studia następuje po spełnieniu warunków rekrutacji – złożenie wymaganych dokumentów.

Kandydaci na studia są kwalifikowani na podstawie:

  1. spełnienia warunków rekrutacji
  2. kolejności zgłoszeń do ustalonego limitu

liczba miejsc: 30 (minimalna 26)

Termin naboru

Do 28.02.2023 r. lub do wyczerpania liczby miejsc.

Zasady odpłatności

– opłata za studia wynosi 4800 zł (za rok)
– opłaty można dokonać jednorazowo lub w dowód ratach po 2400 zł za każdy semestr
– opłatę można uiścić w ratach po uzyskaniu pisemnej zgody Dziekana Wydziału Technologii Żywności (zalacznik2). W podaniu należy określić terminy wpłat i wysokości poszczególnych rat (za płatność w ratach słuchacz nie ponosi dodatkowych kosztów).

Opłatę za studia należy kierować na konto:

SGGW
Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa
Bank Polska Kasa Opieki S.A. oddział w Warszawie
Nr konta: 71 1240 6003 1111 0000 4943 8060

W TYTULE WPŁATY należy wpisać: Subkonto: 507-10-0901000-U001740-99 – studia podyplomowe Metody oceny jakości handlowej i bezpieczeństwa żywności
W przypadku opłaty przez inną osobę w tytule wpłaty należy dodatkowo wpisać IMIĘ I NAZWISKO SŁUCHACZA STUDIÓW.
UWAGA! Faktury za wpłaty będą wystawiane na pisemną prośbę zainteresowanego, w terminie miesiąca od daty dokonania wpłaty.

Wydział Technologii Żywności
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
ul. Nowoursynowska 159c
budynek 32
02-776 Warszawa

fax. 22 59 37 505

  • Kontakt
  • Deklaracja dostępności
  • POLITYKA COOKIES
  • POLITYKA PRYWATNOŚCI SERWISÓW SGGW
  • RODO
godło

© 1816–2025 SGGW — ALL RIGHTS RESERVED

UE UE


Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka), w tym pliki funkcjonalne, analityczne i reklamowe. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych użytkowników serwisu i wykorzystywanych technologii śledzących dostępne są w „Polityce cookies”. Aby zmienić ustawienia skorzystaj z ustawień swojej przeglądarki, aby wyłączyć pliki cookies kliknij \"Nie wyrażam zgody\".Wyrażam zgodęNie wyrażam zgodyPolityka cookies