Warunki i tryb rekrutacji na studia podyplomowe
Kandydat
Kandydatem na studia podyplomowe „Metody oceny jakości handlowej i bezpieczeństwa żywności” może być osoba legitymująca się dyplomem ukończenia studiów pierwszego stopnia (inżynierskich lub licencjackich), studiów drugiego stopnia lub studiów jednolitych magisterskich.
Warunki rekrutacji
Złożenie dokumentów:
– podanie o przyjęcie na studia (wygenerowane w systemie IRK)
– odpis lub poświadczoną przez uczelnię kopię dyplomu ukończenia studiów uprawniających do podjęcia studiów podyplomowych
– dokonanie wpłaty za I semestr studiów.
W przypadku ukończenia studiów wyższych za granicą kandydat składa oryginał dyplomu oraz jego tłumaczenie na język polski potwierdzony przez upoważnione instytucje, a także dokument potwierdzający nostryfikację dyplomu lub zaświadczenie o zwolnieniu z postępowania nostryfikującego.
Złożenie dokumentów
Wymagane dokumenty można:
– złożyć osobiście w budynku 34, pok. 3/108 – dr hab. Ewa Majewska, ul. Nowoursynowska 159, 02-787 Warszawa
– przesłać listem na adres:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Wydział Technologii Żywności
Studia podyplomowe – Ewa Majewska
ul. Nowoursynowska 159
02-787 Warszawa
Przyjęcie na studia
Przyjęcie na studia następuje po spełnieniu warunków rekrutacji – złożenie wymaganych dokumentów.
Kandydaci na studia są kwalifikowani na podstawie:
- spełnienia warunków rekrutacji
- kolejności zgłoszeń do ustalonego limitu
liczba miejsc: 30 (minimalna 26)
Termin naboru
Do 28.02.2023 r. lub do wyczerpania liczby miejsc.
Zasady odpłatności
– opłata za studia wynosi 4800 zł (za rok)
– opłaty można dokonać jednorazowo lub w dowód ratach po 2400 zł za każdy semestr
– opłatę można uiścić w ratach po uzyskaniu pisemnej zgody Dziekana Wydziału Technologii Żywności (zalacznik2). W podaniu należy określić terminy wpłat i wysokości poszczególnych rat (za płatność w ratach słuchacz nie ponosi dodatkowych kosztów).
Opłatę za studia należy kierować na konto:
SGGW
Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa
Bank Polska Kasa Opieki S.A. oddział w Warszawie
Nr konta: 71 1240 6003 1111 0000 4943 8060
W TYTULE WPŁATY należy wpisać: Subkonto: 507-10-0901000-U001740-99 – studia podyplomowe Metody oceny jakości handlowej i bezpieczeństwa żywności
W przypadku opłaty przez inną osobę w tytule wpłaty należy dodatkowo wpisać IMIĘ I NAZWISKO SŁUCHACZA STUDIÓW.
UWAGA! Faktury za wpłaty będą wystawiane na pisemną prośbę zainteresowanego, w terminie miesiąca od daty dokonania wpłaty.