Lista przedmiotów do wyboru (fakultatywnych) dla studentów studiów stacjonarnych drugiego stopnia (od roku akad. 2009/2010)
Lp | Przedmioty do wyboru | Semestr | Liczba godzin | Forma zaliczenia | Punkty ECTS |
1 | Nowoczesne techniki w produkcji żywności | 1 | 15 | Z | 1,5 |
2 | Kontrola i sterowanie procesami biotechnologicznymi | 1 | 15 | Z | 1,5 |
3 | Nowe metody w analizie żywności | 1 | 15 | Z | 1,5 |
4 | Woda jako składnik żywności | 1 | 15 | Z | 1,5 |
5 | Nowoczesne opakowania do żywności | 1 | 15 | Z | 1,5 |
6 | Drobnoustroje a środowisko żywności | 1 | 15 | Z | 1,5 |
7 | Żywność dla dzieci | 2 | 15 | Z | 1,5 |
8 | Praktyka zapewnienia bezpieczeństwa i jakości żywności | 2 | 15 | Z | 1,5 |
9 | Metody reologiczne w badaniu żywności | 2 | 15 | Z | 1,5 |
10 | Technologia żywności a współczesny przemysł | 2 | 15 | Z | 1,5 |
11 | Procesy membranowe | 2 | 15 | Z | 1,5 |
12 | Przeciwutleniacze w żywności | 2 | 15 | Z | 1,5 |
13 | Biochemia Żywności | 2 | 15 | Z | 1,5 |
14 | Systemy zarządzania w laboratorium | 2 | 15 | Z | 1,5 |
15 | Białka i węglowodany w technologii żywności | 3 | 15 | Z | 1,5 |
16 | Zarządzanie finansami w firmie | 3 | 15 | Z | 1,5 |
17 | Przedsiębiorczość (jak założyć własną firmę) | 3 | 15 | Z | 1,5 |
18 | Wykorzystanie przetwórstwa ryb i bezkręgowców morskich | 3 | 15 | Z | 1,5 |
19 | Walidacja metod analitycznych | 3 | 15 | Z | 1,5 |
20 | Zastosowanie komputerów w technologii żywności | 3 | 15 | Z | 1,5 |
21 | Podstawy logistyki | 3 | 15 | Z | 1,5 |
22 | Biotechnology and food engineering in production of some biopolymers | 3 | 15 | Z | 1,5 |
.