Lista przedmiotów do wyboru (fakultatywnych) dla studentów studiów stacjonarnych drugiego stopnia (od roku akad. 2009/2010)

Lp

Przedmioty do wyboru

Semestr

Liczba godzin

Forma zaliczenia

Punkty ECTS

1

Nowoczesne techniki w produkcji żywności

1

15

Z

1,5

2

Kontrola i sterowanie procesami biotechnologicznymi

1

15

Z

1,5

3

Nowe metody w analizie żywności

1

15

Z

1,5

4

Woda jako składnik żywności

1

15

Z

1,5

5

Nowoczesne opakowania do żywności

1

15

Z

1,5

6

Drobnoustroje a środowisko żywności

1

15

Z

1,5

7

Żywność dla dzieci

2

15

Z

1,5

8

Praktyka zapewnienia bezpieczeństwa i jakości żywności

2

15

Z

1,5

9

Metody reologiczne w badaniu żywności

2

15

Z

1,5

10

Technologia żywności a współczesny przemysł

2

15

Z

1,5

11

Procesy membranowe

2

15

Z

1,5

12

Przeciwutleniacze w żywności

2

15

Z

1,5

13

Biochemia Żywności

2

15

Z

1,5

14

Systemy zarządzania w laboratorium

2

15

Z

1,5

15

Białka i węglowodany w technologii żywności

3

15

Z

1,5

16

Zarządzanie finansami w firmie

3

15

Z

1,5

17

Przedsiębiorczość (jak założyć własną firmę)

3

15

Z

1,5

18

Wykorzystanie przetwórstwa ryb i bezkręgowców morskich

3

15

Z

1,5

19

Walidacja metod analitycznych

3

15

Z

1,5

20

Zastosowanie komputerów w technologii żywności

3

15

Z

1,5

21

Podstawy logistyki

3

15

Z

1,5

22

Biotechnology and food engineering in production of some biopolymers

3

15

Z

1,5

.