VIII Sympozjum Inżynierii Żywności

Tematyka konferencji

Wydarzenia równoległe

  • Komitet Naukowy

    dr hab. Justyna Cybulska, prof. IA PAN
    prof. dr hab. Bohdan Dobrzański
    prof. dr hab. Dariusz Dziki
    prof. dr hab. Adam Figiel
    dr hab. inż. Ewa Jakubczyk, prof. SGGW
    dr hab. Marek Jakubowski, prof. MIR
    prof. dr hab. Agnieszka Kita
    prof. dr hab. Hanna Kowalska
    prof. dr hab. Andrzej Lenart
    dr hab. Agata Marzec, prof. SGGW
    dr hab. Paweł Ptaszek, prof. UR
    prof. dr hab. Mirosław Słowiński
    prof. dr hab. Mateusz Stasiak
    prof. dr hab. Dorota Witrowa-Rajchert, czł. koresp. PAN
    prof. dr hab. Renata Różyło
    prof. dr hab. Agnieszka Wójtowicz
    prof. dr hab. Ireneusz Zbiciński
    prof. dr hab. Artur Zdunek, czł. koresp. PAN

  • Komitet Organizacyjny

    Przewodnicząca: prof. dr hab. Dorota Witrowa-Rajchert

    Sekretarz: dr hab. Ewa Gondek,  prof. SGGW
    tel. 022 593 75 75

    kizopsiz@sggw.edu.pl

    Członkowie: dr hab. Dorota Pietrzak, dr hab. Katarzyna Samborska, prof. SGGW,  dr hab. Anna Kamińska-Dwórznicka prof. SGGW, Krzysztof Królikowski, mgr Mariusz Wojnowski,  mgr Joanna Miselhorn, mgr inż. Alicja Barańska, mgr inż. Aleksandra Matys, mgr inż. Magdalena Karwacka, mgr inż. Magdalena Trusińska

  • PROGRAM RAMOWY

    01.07.2024
    19 – Reception party i rejestracja
     
    02.07.2024
    od 8.30 – Rejestracja
    9.00 – Otwarcie sympozjum
    9.30-13 – Obrady plenarne i w sekcjach
    13.00 – Obiad
    14-17 – Obrady plenarne i w sekcjach
    19.00 – Uroczysta kolacja
     
    03.07.2024
    9-13 – Obrady w sekcjach
    13 – Zakończenie sympozjum
    13.30 – Obiad
  • Kalendarz i opłaty

    Kalendarz uczestnictwa 

    • zgłoszenie uczestnictwa – 31.03.2024
    • termin przesłania streszczeń i wniesienia opłaty – 01.05.2024

    Opłaty

    • 750 zł – studenci i doktoranci
    • 850 zł – pozostali uczestnicy

    Opłata obejmuje udział w obradach, materiały konferencyjne, koszty wyżywienia i imprez towarzyszących (nie obejmuje kosztu noclegów)

    Podczas Sympozjum istnieje możliwość wystąpienia promocyjnego firmy oraz zamieszczenia ogłoszenia reklamowego w materiałach konferencyjnych. Opłata do uzgodnienia z organizatorami konferencji.

    WPŁATY PROSIMY KIEROWAĆ NA KONTO:
    PEKAO SA 13 1240 1109 1111 0010 4061 9939
    OW PTTŻ, Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa
    W tytule wpłaty prosimy wpisać: SIZ oraz imię i nazwisko każdego uczestnika

  • Zakwaterowanie i miejsce konferencji

    Miejsce konferencji

    Instytut Nauk o Żywności SGGW
    ul. Nowoursynowska 159 c
    02-776 WARSZAWA

    Zakwaterowanie

     Uczestnicy rezerwują noclegi we własnym zakresie. Szacunkowy koszt noclegu w HA Ikar dla uczestników konferencji wynosi ok 170-190 zł, w zależności od typu pokoju. Rezerwacja na hasło 8 Sympozjum.

  • Partnerzy i sponsorzy

  • Kontakt

    Adres Komitetu Organizacyjnego:

    VIII SYMPOZJUM INŻYNIERII ŻYWNOŚCI
    Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji
    Instytut Nauk o Żywności SGGW
    Nowoursynowska 159 c
    02-776 WARSZAWA

    e-mail: kizopsiz@sggw.edu.pl

STRESZCZENIA

Prelegenci - wykłady plenarne

Prof. dr hab. Hanna Baranowska

Katedra Fizyki i Biofizyki, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Specjalistka w zakresie fizyki polimerów spożywczych, magnetycznego rezonansu jądrowego, organizacji wody w żywności i jej składnikach

Dr inż. Joanna Ciborska

Katedra Żywienia Człowieka, Wydział Nauki o Żywności, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

Specjalistka z zakresu profilaktyki i leczenia dietetycznego chorób żywieniowo zależnych, oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia osób aktywnych fizycznie, psychologii żywienia, zaburzeń odżywiania

Dr hab. Marek Jakubowski, prof. MIR-PIB

Morski Instytut Rybacki – Państwowy Instytut Badawczy, Zakład Technologii i Mechanizacji Przetwórstwa

Specjalista z zakresu modelowania i symulacji komputerowej z zakresu numerycznej mechaniki płynów (CFD), pomiarów PIV, optymalizacji procesów i operacji przetwórczych oraz symulacji metodą FEM

Dr hab. Anna Kamińska-Dwórznicka, prof. SGGW

Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji, Instytut Nauk o Żywności , SGGW w Warszawie

Specjalistka z zakresu procesów zamrażania i rekrystalizacji w układach modelowych oraz produktach spożywczych

Dr hab. inż. Joanna Piepiórka-Stepuk, prof. PK

Katedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego, Wydział Mechaniczny, Politechnika Koszalińska

Specjalistka z zakresu higieny i bezpieczeństwa produkcji żywności, audytor wewnętrzny systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności