Warunki i tryb rekrutacji na studia podyplomowe
- Kandydatem na studia podyplomowe może być osoba legitymująca się dyplomem ukończenia studiów co najmniej pierwszego stopnia.
- O przyjęciu na studia decyduje kolejność zgłoszeń, pod warunkiem spełnienia zasad rekrutacji.
- Rekrutacja na studia trwa do 30 września bieżącego roku. Termin rekrutacji może zostać wydłużony w przypadku wolnych miejsc. Po zakończeniu rekrutacji kandydaci otrzymują informację o zakwalifikowaniu na studia.
Zgłoszenia
Zgłoszenie na studia podyplomowe – Imię i nazwisko – prosimy przesłać e-mailem na adres jolanta_kowalska@sggw.edu.pl.
Rekrutacja
Rekrutacja odbywa się w internetowym systemie IRK. Bezpośredni link do zapisu na studia
Dokumentacja niezbędna przy rekrutacji
- Ankieta osobowa/kwestionariusz
- Klauzula RODO
- Dyplom ukończenia studiów – oryginał dyplomu ukończenia studiów, kopia oryginału dyplomu ukończenia studiów poświadczona na zgodność z oryginałem lub odpis dyplomu ukończenia studiów.
- Dowód wpłaty
Uprzejmie prosimy o dostarczenie dokumentów w wersji papierowej – złożenie osobiście* (budynek 32, pokój 1058 lub 1053) lub przesłanie pocztą tradycyjną na adres:
SGGW, Wydział Technologii Żywności
Studia Podyplomowe „Bezpieczeństwo i jakość”
Nowoursynowska 159c
02-776 Warszawa
*w celu złożenia dokumentów osobiście prosimy o ustalenie terminu spotkania poprzez kontakt mailowy: jolanta_kowalska@sggw.edu.pl.
Zasady odpłatności
- Opłata za studia wynosi 5500 zł (za rok)
- Opłaty można dokonać jednorazowo lub w dwóch ratach semestralnych po 2750 zł za każdy semestr
- Terminy płatności:
- Opłata za całe studia lub za I semestr – termin zostanie podany e-mailowo przez kierownika studiów po zakończeniu rekrutacji i utworzeniu grupy.
- Opłata za II semestr – do 31.01.2025 r.
- Opłatę można uiścić w więcej niż dwóch ratach po uzyskaniu pisemnej zgody Dziekana Wydziału Technologii Żywności (zalacznik 2 – podanie o platnosc w ratach)*. W podaniu należy określić terminy wpłat i wysokość poszczególnych rat (za płatność w ratach słuchacz nie ponosi dodatkowej opłaty). Prosimy o uiszczenie ostatniej raty do dnia 30.05.2025 r.
*Podanie jest wymagane tylko przy płatności rozłożonej na 3 lub więcej rat.
Opłatę za studia należy kierować na konto:
SGGW
Nowoursynowska 166, 02 – 787 Warszawa
Bank Polska Kasa Opieki S.A. od. w Warszawie
Nr konta: 71 1240 6003 1111 0000 4943 8060
W TYTULE WPŁATY proszę wpisać: Subkonto: 507-10-090100-X00184-99 – Studia Podyplomowe “Bezpieczeństwo i jakość w łańcuchu żywnościowym”
W przypadku opłaty przez inną osobę – proszę w tytule wpłaty wpisać IMIĘ I NAZWISKO SŁUCHACZA STUDIÓW
UWAGA! Faktury za wpłaty będą wystawiane na pisemną prośbę zainteresowanego, w terminie miesiąca od daty dokonania wpłaty.
Kontakt
Wydział Technologii Żywności
Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji
Nowoursynowska 159 (budynek nr 32)
Kierownik studiów: dr hab. Jolanta Kowalska, prof. SGGW
pokój 1058, jolanta_kowalska@sggw.edu.pl
Sekretarz studiów: mgr inż. Joanna Miselhorn
pokój 1053, joanna_miselhorn@sggw.edu.pl
W przypadku pytań prosimy o kontakt mailowy